Ringo Starr : Αυτός είναι ο ταλαντούχος γιος του, Zak Starkey

ZAK STARKEY
Photo by Wikimedia Commons

Σε αυτή την περίπτωση το μήλο έπεσε ακριβώς κάτω από τη μηλιά

Γεννήθηκε πάνω στην περίοδο που ο ήχος των Beatles άλλαζε και γινόταν πιο πειραματικός, ίσως και πιο εσωστρεφής. Ο Zak Starkey ήρθε στη ζωή το Σεπτέμβριο του 1965 και μέσα στα χρόνια, όχι απλά δεν έμεινε στη σκιά του πατέρα του αλλά κατάφερε να συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες και ονόματα.

Μιλώντας στο περιοδικό Modern Drummer, ο Zak θα πει : " Όταν ήμουν μικρός υπήρχε πολλή μουσική γύρω μου, στο σπίτι των γονιών μου. Έμπαινες στο σαλόνι και έβρισκες στοίβες και στοίβες από LPs. Η καθοριστική στιγμή για μένα, που εδραίωσε το ενδιαφέρον μου να γίνω επαγγελματίας μουσικός, είναι όταν πήγα με τον πατέρα μου σε συναυλία των T. Rex, το 1971. Αυτό ήταν!"

Πατέρας και γιος έχουν συνεργαστεί πολλές φορές. Το 1985 συμμετείχαν στο τραγούδι "Sun City" των Artists United Against Apartheid, ως διαμαρτυρία προς το καθεστώς της Νότιας Αφρικής. Φυσικά ο Zak συμμετείχε και στη γνωστή All-Starr Band του Ringo, με την οποία περιόδευσε από το 1992 έως το 1995.

Ανάμεσα στις συνεργασίες του βρίσκονται οι πασίγνωστοι Άγγλοι brit pop rockers "Lightning Seeds", o Johnny Marr των Smiths, οι Oasis, ενώ σημαντικότερη όλων είναι φυσικά η συνεργασία του με τους The Who, από το reunion του 1996 κι έπειτα.