Οδυσσέας Ελυτης “Ο χρόνος ειναι γρήγορος ίσκιος πουλιών… τα μάτια μου ορθάνοιχτα μες τις εικόνες του

Καλό πρωινό Πεμπτης εκεί σε σας Γιάννη και Καλό μήνα! Ήθελα εδώ και καποιες ωρες να συντάξω και να στείλω αυτό το μαιιλ, ευχομενη καλη Πρωτομαγιά… αλλα τώρα πια περνάμε στη δεύτερη κιολας μερα του Μαΐου!

Ακούγοντας προσεκτικά και με ιδιαίτερο πάντα ενδιαφέρον τα μουσικά αφιερώματα και τις εκπομπές επικαιροτητας, live ή on demand, προκύπτουν διαρκώς σημαντικά θέματα  που ανυπομονώ να σχολιάσω, τα οποία πέρα απ την μουσική, η οποία είναι η κατ εξοχήν πηγή έμπνευσης για σχόλια και απόψεις, είναι και ο κινηματογράφος, ή οι τηλεοπτικές σειρές, που αγαπάς πολύ όπως ακούω και αναφέρεσαι συχνά όλο αυτό το διαστημα που παρακολουθώ την εκπομπή σου και που λατρεύω  κι εγώ τόσο όσο τη μουσική.

Αργότερα θα αναφερθώ στο συγκεκριμενο θέμα, το οποίο υπηρξε η αφορμή για να σχολιασω σήμερα, προς το παρόν  θα πω κάτι γενικό, το οποίο αναφέρω συχνά και θα το ξαναπώ,  αλλά αυτή τη φορά με διαφορετικά λόγια.

Όταν καθημερινά δεχομαι τοσες πολλες υπέροχες επιρροές για θέματα  που όχι μόνο αγαπώ αλλά έχω παθος γι αυτά, οπως η μουσικη, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνια, η ποίηση και κάθε άλλη μορφή τέχνης, επιστήμης και πολιτισμού, μέσα από πήγες που έχω επιλέξει, αισθάνομαι αγχος… ναι αγχος… αλλά ένα  «όμορφο» αγχος … αν μπορεί κανεις να ερμηνεύσει το αγχος ως όμορφο,  … να προλαβω να δω, ν ακούσω, ή να διαβάσω οσο γίνεται περισσότερα μέσα στην κάθε μου μερα, απ όλα αυτά τα τόσο αγαπημένα θέματα που με εκφράζουν μου καλλιεργούν το πνεύμα και βελτιώνουν την καθημερινότητα μου! Μακάρι να μην υπήρχαν ορια στο χρόνο!

Για παράδειγμα απ τις καθημερινες εκπομπες  σου, προκύπτουν κάθε φορά τοσα θέματα σε σχεση κυριως με τη μουσική που μ ενδιαφέρει να σχολιασω άμεσα, και ενω εκφραζω γραπτως την επιθυμία μου να το κάνω,  δεν τα καταφέρνω συχνά στο τελος , αφού την ίδια στιγμή οταν επισκεφτώ τη σελίδα σας στο fb, βλέπω τοσες άλλες  ενδιαφέρουσες αναρτησεις οι οποιες απαιτούν κι αυτές χρόνο για να τις διαβάσω. Οπως  συνέβη σήμερα το πρωι που μόνο μια απλή ματιά προλαβα να ρίξω σε καποιες απ τις πολλες  αναρτησεις σας και πρόσεξα μια «σπανια» συνέντευξη σου απ τον αγαπημένο μου  Νίκο Πορτοκαλογλου.  Ανυπομονώ να τη διαβάσω οπως και πολλες αλλες συνεντευξεις σου που  γνωρίζω πως εχεις  πάρει μέσα σ ολα αυτά τα χρονια από σπουδαιους μουσικούς.  Αλλα… ο χρόνος! Αχ αυτος ο χρονος… Οπως έχει πει  ο Οδυσσέας Ελυτης “Ο χρόνος ειναι γρήγορος ίσκιος πουλιών… τα μάτια μου ορθάνοιχτα μες τις εικόνες του…”

Μαρία Μενδρινού