Για 1000$ πωλείται το iPod Classic στο ebay..

Για 1000$ πωλείται το iPod Classic στο ebay..

 

 Η Apple χωρίς κάποια ιδιαίτερη ανακοίνωση, σταμάτησε την κυκλοφορία του mp3 player iPod Classic.. Ήταν όμως αυτή η απόφαση προσχεδιασμένη..; Όπως δηλώνει η εφημερίδα "The Guardian", οι εκδόσεις του κλασικού ipod με τα 160GB, πωλούνται αυτές τις ημέρες ακόμα και 1000 δολάρια στο μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα του κόσμου ebay...

 

Η απόφαση της Apple να σταματήσει την παραγωγή του iPod Classic σχεδιαζόταν χρόνια.. Το τελευταίο μοντέλο κυκλοφόρησε το 2008 και η τεσσάρων λειτουργιών τεχνολογία του στο κεντρικό κουμπί, βασιζόταν στην ίδια τεχνολογία με τα touch screen ipod's.. Η τελευταία "φουρνιά" βγήκε με την κυκλοφορία του iphone 6, η οποία περιείχε μια συγκριτική έκδοση στα 128GB.. 

 

Ωστόσο από όσο μπορούμε να διαπιστώσουμε, υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον για το iPod Classic των 160GB ώς ένας προσωπικός σκληρός δίσκος video και μουσικής... Όπως δήλωσε και ο εκδότης του Αγγλικού περιοδικού Stuff: "Υπάρχει ακόμη μια τεράστια έλξη για το ipod Classic και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί. Μπορεί το Spotify να προσφέρει 20 εκατομμύρια τραγούδια αλλά 120GB είναι όσα χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι και η βιβλιοθήκη του ipod - itunes , δεν έχει κάποια χρέωση για να τα έχουν αποθηκευμένα..  Επίσης πιστεύω ότι το ipod είναι μια ελεύθερη εμπειρία ακρόασης και είναι πιο πιθανό να έχω κάποιο full album αποθηκευμένο.."

Παρόλα αυτά, εάν είστε κάτοχοι ενός iPod Classic και δεν θέλετε να το κρατήσετε, θα πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας αρκετά τυχερό.. Πρόκεται να βγάλετε αρκετά χρήματα.. 

 

Από τον Δημήτρη Ζουγρή..