Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να βοηθήσουμε να μάθουν οι νέοι την μουσική

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να βοηθήσουμε να μάθουν οι νέοι την μουσική

Βλέποντας τις αντιδράσεις στις επισκέψεις τις σελίδας μας και παράλληλα την συμπεριφορά επισκεπτών μας, συχνά σκέφτομαι ότι είμαστε κάτι σαν αναγκαίο κακό.

Πού το στηρίζω αυτό; Οι επισκέψεις σας είναι εντυπωσιακές σε αριθμό επισκεπτών, αλλά οι κοινοποιήσεις στα θέματα μας αναλογικά είναι λίγες.

Επίσης η ανταπόκριση μιας ομάδας επισκεπτών στα μουσικά μας θέματα είναι μεγαλύτερη όταν θέλουν να επικρίνουν κάποια από τις απόψεις μας.

Πραγματικά έχω αρχίσει και το σκέφτομαι τι θα συμβεί όταν θα πάψουμε κάποτε να έχουμε επαφή με την μουσική, κινηματογραφική και κοινωνική πραγματικότητα.

Συνήθως όλες οι απόψεις μας εδώ και δεκαετίες δικαιώνονται, αυτό μάλλον ενοχλεί ορισμένους, αλλά δεν είναι ότι έχουμε ιδιαίτερες ικανότητες, απλά εμείς δεν ανήκουμε σ'αυτούς που πιστεύουν ότι μια χώρα σαν την Ελλάδα μπορεί να αλλάξει τον σημερινό κόσμο, οι πρόγονοι μας έχουν διδάξει πολλά στην ανθρωπότητα,αλλά σήμερα ο κόσμος δεν είναι ο ίδιος, ούτε και εμείς.

Το ίδιο συμβαίνει με την μουσική και τον κινηματογράφο όπου η μειοψηφία κατηγορεί αυτούς που δημιούργησαν την μουσική που αγαπούν, σαν άσχετους, κάνοντας κριτική στην μουσική που ακούν οι Αμερικάνοι, οι Βρετανοί κοκ.

Γιατί αυτό, γιατί εκείνο, γιατί δεν μπήκε στις επιλογές σας αυτό και μπήκε εκείνο, μιλάμε για την απαίτηση να εφαρμόσουμε το ανέκδοτο που ήθελε κάποιον να παρκάρει αυτοκίνητο 7 μέτρων, σε χώρο 5 μέτρων.

Αφήστε την γκρίνια και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να βοηθήσουμε να μάθουν οι νέοι την μουσική που πρέπει, στην Ελλάδα πια υπάρχει τόση άγνοια που δεν υπήρχε ούτε το '50.

Κώστας Ζουγρής