Από ποιους ζητάμε βοήθεια

Από ποιους ζητάμε βοήθεια

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η συντριπτική πλειοψηφία δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα μου για βοήθεια της σελίδας.

Πριν από λίγο διάβασα την παρέμβαση κάποιου στο Facebook, που γράφει έλεος, στο άρθρο που ισχυρίζομαι ότι το Χιπ χοπ είναι το ίδιο επαναστατικό όπως το ροκ.

Εγώ βέβαια μπορεί να κάνω λάθος, άνθρωπος είμαι, αλλά μπορεί να κάνουν λάθος όλοι οι μουσικοί του πλανήτη και ειδικά οι Αμερικανοί που είτε σας αρέσει ή όχι είναι αυτοί που έχουν δημιουργήσει ΟΛΑ τα μουσικά κινήματα, άσχετα αν οι Βρετανοί ή άλλοι τα πήραν και τους έδωσαν πιο όμορφη εικόνα.

Ζητάω βοήθεια από αυτούς που νομίζουν ότι οι μουσική της επικαιρότητας είναι oi Barclay James Harvest, οι Uriah Heep και άλλα ανάλογα συγκροτήματα.

Δεν αμφισβητεί κανείς την αξία και προσφορά ανάλογων ονομάτων, όμως τα χρόνια πέρασαν, η μουσική άλλαξε, όπως και τα πάντα στην ζωή μας.

Εμείς σας παρουσιάσαμε το πανκ, το νιου γουαίηβ, την ντίσκο, το τέκνο, το grunge, το Χέβυ Μέταλ, το χαρντ ροκ, τα πάντα, το μόνο που δεν έχουμε παρουσιάσει είναι τα ονόματα με τις χαζοχαρούμενες εύπεπτες διασκευές που παίζει το σύγχρονο Ελληνικό ραδιόφωνο και τα μπαρ στις μεγάλες πόλεις και τα Ελληνικά Αγγλόφωνα συγκροτήματα που για ηθικούς λόγους και αγάπη στο Ελληνόφωνο τραγούδι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.

Πρόσφατα ο Quincy Jones είπε ότι το Χιπ χοπ είναι καταπληκτικό και έχει τις ρίζες του στην Αφρική αφού θυμίζει έντονα το κίνημα της τζαζ Bebop από τις αρχές της δεκαετίας του '40.

Πριν από λίγο άκουσα το νέο άλμπουμ, μετά από 5 χρόνια του Lil Wayne, δεν συζητάω βέβαια γι' αυτούς της ηλικίας μου, αλλά πιστεύω ότι οι πάνω από τα 40 δύσκολα θα έβαζαν να το ακούσουν στην Ελλάδα. Το άκουσα όπως άκουγα παλιά τα ροκ άλμπουμ, δεν ένοιωσα βέβαια την ίδια ικανοποίηση, αλλά ο ήχος, μετά από τόσα ακούσματα από τον χώρο του Χιπ χοπ μου είναι οικείος.

Αρκετοί από αυτούς, δεν βλέπουν την συνολική προσφορά της σελίδας μας, αλλά στέκονται σε συγκεκριμένες δημοσιεύσεις, κάτι που κάναμε και στο ραδιόφωνο από την πρώτη ημέρα, ήμασταν ανοικτοί στα πάντα, μην ξεχνάμε ότι παίζαμε κλασική μουσική 7 χρόνια στο Γ' Πρόγραμμα.

Τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, δεν θα μεγαλώσουν με τα γκρουπ του ΄70, εντάξει μερικά μπορεί να τα ακούνε, αφού έχουν μία μαγεία που αγγίζει κάθε ηλικία.

Η βοήθεια σας είναι εθελοντική, οπότε δεν χρειάζεται να δυσανασχετείτε.

Η σελίδα μας δεν είναι προσφορά των μεγάλων ομίλων που συντηρούν τα περισσότερα ΜΜΕ, την στηρίζουν ελάχιστοι από εσάς, αν έχετε την δυνατότητα και πιστεύετε σ'αυτό που κάνουμε ελάτε στην παρέα μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές λίστες και πληροφορίες.

Κώστας Ζουγρής