Το χιπ χοπ είναι το ίδιο επαναστατικό σαν ήχος, όπως ήταν το ροκ εν ρολ

Σκεφτείτε ζείτε στις αρχές της δεκαετίας του '50 και απολαμβάνετε επιτυχίες της εποχής από τραγουδιστές όπως ο Dean Martin

Βλέπετε ταινίες όπως το Love Is A Many Splendored Thing με τον William Holden και την Jennifer Jones με την ομώνυμη μεγάλη επιτυχία των Four Aces

Και ξαφνικά ένα τραγούδι, πάλι από ταινία, αλλάζει τα πάντα βάζοντας τέλος σε μία ολόκληρη εποχή

Την σκυτάλη παίρνει αμέσως μετά ο Elvis Presley, πάλι με διασκευή σε τραγούδι μαύρων και βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την μουσική που υπήρχε πριν εμφανισθεί.

Το σοκ που έπαθαν οι τότε μεσήλικες, δεν διαφέρει και πολύ από αυτό που νιώθουν εδώ και πολλά χρόνια οι φίλοι του ροκ στην χώρα μας στο άκουσμα κάθε καλλιτέχνη του χιπ χοπ.

O Eminem ήταν ο λευκός που ανέλαβε από τα τέλη του περασμένου αιώνα να φέρει το ραπ στα σπίτια των λευκών νέων που άρχισαν πια να ασχολούνται με το Χιπ χοπ όπως στην δεκαετία του '50 οι νέοι άρχισαν να ακούνε την μουσική των μαύρων, όπως οι Little Richard, Ray Charles, Fats Domino και να τους αντιγράφουν.

https://www.youtube.com/watch?v=LVIttmFAzek

Πόσο θα κρατήσει αυτό; μέχρι να βγει κάτι καινούργιο.

Όποιος θέλει να παρακολουθεί τις εξελίξεις θα πρέπει να εξοικειωθεί με τον ήχο.

Κώστας Ζουγρής

Η σελίδα μας δεν είναι προσφορά των μεγάλων ομίλων που συντηρούν τα περισσότερα ΜΜΕ, την στηρίζουν ελάχιστοι από εσάς, αν έχετε την δυνατότητα και πιστεύετε σ'αυτό που κάνουμε ελάτε στην παρέα μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές λίστες και πληροφορίες.