Δεν άντεξα και βγήκα από σήμερα από τα μνημόνια, πειράζει;

Δεν άντεξα και βγήκα από σήμερα από τα μνημόνια, πειράζει;

Από τον Κώστα Ζουγρή

Αύριο βγαίνουμε από τα μνημόνια ή αν θέλετε λήγουν τα μνημόνια και με περιέργεια περιμένω να δω τις αλλαγές που θα προκύψουν στην ζωή μας.

Προσωπικά είμαι φουλ απαισιόδοξος για το αύριο, το μεθαύριο και όσες μέρες είναι γραμμένο να ζήσω.

Πήγα σήμερα στην Γ' Σεπτεμβρίου να αγοράσω ένα ανταλλακτικό μιας βρύσης που έσπασε, 180 ευρώ παρακαλώ από τους φίλους μας τους Γερμανούς για ένα πραγματάκι που είναι λίγο φθηνότερο από τον χρυσό.

Η Γ' Σεπτεμβρίου, ένας ιστορικός και ωραίος δρόμος δείχνει την εικόνα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης που θα βγει αύριο από τα μνημόνια.

Ταλαίπωροι ναρκομανείς, δίπλα από το κτίριο των Πρώτων Βοηθειών, δεν ξέρω αν ακόμα στεγάζεται εκεί η υπηρεσία, σου ματώνουν την καρδιά σε μια πόλη που είναι αφημένη στην τύχη της, όπως και αυτοί.

Δεν ξέρω ποιος έχει την ευθύνη γι' αυτήν την εικόνα, αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον Δήμαρχο, ο οποίος τρομάρα του, έχει ζήσει και στην Αμερική.

Θυμάμαι πριν από χρόνια, μια δυο μέρες αφού είχε εκλεγεί ο Σαμαράς, πήγε στην Αθηνάς μαζί με τους παρατρεχάμενους, για να δουν και να αλλάξουν την Αθήνα, από τότε κανείς δεν ξαναπάτησε στο κέντρο.

Πηγαίνουν μόνο στην Βουλή, στο Ζάππειο και στο Σύνταγμα για ομιλίες οι πολιτικοί μας.

Πήγα να πάρω τον ηλεκτρικό σε μια πόλη που έχει εκατομμύρια τουρίστες και εκατομμύρια κατοίκους, το τρένο περνάει κάθε 12'. Τι να κάνουμε, να μην πάρουν τις άδειες τους τα παιδιά...

Αύριο, συγγνώμη, αλλά δεν θα πάω στο πάρτι, δεν έχω το κουράγιο, μου έκοψαν τα 'φτερά' σιγά σιγά όσοι μας κυβέρνησαν από την αρχή της κρίσης, ο καθένας έβγαζε και από ένα πούπουλο.

Εγώ θα κάτσω σπίτι, όσο υπάρχει κι αυτό και δεν μας το πάρουν οι Κινέζοι ή οι Γερμανοί για τα μελλοντικά μας χρέη, οι διακοπές στα νησιά απαιτούν αρκετό χρήμα, μην λέω ψέματα, πάω και εγώ σε νησί, στην Σαλαμύκονο, το νησί στο οποίο νομίζεις ότι τα σκουπίδια τα μαζεύουν μόνο τον χειμώνα.

Για τους υπόλοιπους, τους αισιόδοξους, αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα, να περνάτε λοιπόν ακόμα καλύτερα.