Η πραγματική οικονομία θα αποφασίσει ποιοι είναι οι βλάκες....

Το σενάριο είναι το ίδιο, απλά αλλάζουν οι πρωταγωνιστές

Τα κατάφερε λοιπόν η κυβέρνηση να υπερκαλυφθεί το ποσό που ζήτησε από τις αγορές και να καμαρώνουν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος για το μεγάλο επίτευγμά τους να δανεισθούν με 4,75% για να πληρώσουν υποχρεώσεις που προκύπτουν από δανεισμό με 2%, δεν μας λένε βέβαια ποιος καλύπτει την διαφορά και πως μια χρεοκοπημένη χώρα που χρωστάει περισσότερα από 300 δις, θα βγει από την κρίση ακόμα κι αν οι αγορές μελλοντικά την δανείσουν με 2,5%, αφού αυτή η διαφορά του 0,5% είναι αρκετά χρήματα.

Οι επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να βάλλουν σε σκέψη τους Έλληνες πολίτες, αλλά και την κυβέρνηση η οποία πιστεύει ότι κυβερνά ένα λαό που αδυνατεί να σκεφθεί.

Μπήκαμε στις αγορές, θα μοιράσουμε από ένα 500ρικο στο 10% του λαού, θα εντείνουν την επίθεση τα φιλικά ΜΜΕ στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αδυνατεί να καταλάβει ότι η κρίση τελείωσε, η ανεργία μειώθηκε και οι άνεργοι πια δεν είναι 1.500.000, αλλά 1.488.000, οι τράπεζες διασώθηκαν χάρις στην εμπιστοσύνη που έδειξαν οι ξένοι θεσμικοί στην 3η, 5η αύξηση κεφαλαίου, (έχουμε χάσει τον λογαριασμό) που έκαναν τα τελευταία χρόνια.

Η επιτυχία αυτή επιτρέπει στην κυβέρνηση να μην πάρει νέα μέτρα μας είπε ο αντιπρόεδρος, απλά θα ισχύουν για μερικές δεκαετίες τα παλιά, δηλαδή οι έκτακτες εισφορές που από έκτακτες έγιναν μόνιμες, η αύξηση 8 φορές του φόρου ακινήτων τα τελευταία χρόνια θα παραμείνει, οι μειωμένες συντάξεις θα παραμείνουν μειωμένες και θα κοπούν στους επόμενους μήνες οι επικουρικές για να μπορέσει το κράτος να καλύψει την διαφορά του δανεισμού από τις αγορές με αυτήν του ΔΝΤ και τις Ευρωπαϊκές τράπεζες που μας δανείζουν με το ένα ή άλλο τρόπο.

Η εισφορά αλληλεγγύης των πολιτών για το χωρίς πάτο βαρέλι με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης και των τραπεζών, θα συνεχισθεί για το καλό του ελληνικού λαού.

Η φορολόγηση από το πρώτο Ευρώ, μία παγκόσμια πρωτοτυπία χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του πλανήτη, είναι δείγμα της επιτυχίας της κυβέρνησης.

Θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε την σύνθεση των ξένων θεσμικών, που λογικά πρέπει να είναι οι 4-5 μεγάλες τράπεζες που κάνουν κουμάντο σε όλο τον πλανήτη.

Εντελώς συμπτωματικά έρχεται αύριο η Γερμανίδα Καγκελάριος μιας χώρας που κατάφερε να ξεπεράσει τις συνέπειες της ήττας της στον πόλεμο και να κάνει τώρα το αφεντικό στους κατακτητές της, πλην βέβαια Αμερικής και Ρωσίας που παραμένουν πάντα τα δύο μεγάλα αφεντικά της, οι συμφωνίες δεν αλλάζουν μονομερώς.

Να δούμε λοιπόν αν η κυβέρνηση με τους μαέστρους στο μαγείρεμα ηγέτες και την επικοινωνιακή τους ομάδα, θα καταφέρουν να ξεγελάσουν στις εκλογές το 90% των Ελλήνων που έχουν σχεδόν καταστρέψει οδηγώντας τους στην κατάθλιψη, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους.

Δυστυχώς τα ιστορικά δεδομένα είναι υπέρ τους αφού είμαστε επιρρεπείς στο να πέφτουμε θύματα.