Θα υπάρξει κάποτε νέος Πετρίδης;

Θα υπάρξει κάποτε νέος Πετρίδης;

Ποιος θα μπορούσε να φαντασθεί ότι το 2018 ο Γιάννης Πετρίδης θα συνέχιζε να έχει σαν ακροατές τα εγγόνια αυτών που άκουγαν τις πρώτες εκπομπές του στην δεκαετία του '70.

Δεν είναι τόσο συνηθισμένο βέβαια, όμως υπάρχουν 16χρονα που έμαθαν από τους μεγαλύτερους να ακούν την εκπομπή αφού δυστυχώς είναι από τις ελάχιστες που παράλληλα με την ιστορία της μουσικής, παρακολουθεί τις μουσικές εξελίξεις και μόνιμα είναι ακόμα η πρώτη που εντοπίζει τα νέα ονόματα που προκαλούν ενδιαφέρον, ανεξάρτητα του αν είναι καλύτερα από αυτά που έγραψαν την ιστορία της μουσικής.

Δεν υπάρχει κανένα μυστικό, απλά ο Γιάννης συνεχίζει ευλαβικά να παρακολουθεί όλες τις μουσικές τάσεις όπως έκανε όταν ήταν 15 ετών.

Το ίδιο κάνει και στον κινηματογράφο, όπου δεν έπαψε στιγμή να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να βλέπει όλες τις ταινίες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Θα υπάρξει κάποτε νέος Πετρίδης; σίγουρα όχι, ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, μπορεί κάποτε να παρουσιασθεί κάποιος που θα έχει μεγαλύτερη απήχηση από αυτόν.

Όμως είναι σχεδόν αδύνατο να έχει την αγάπη που έχει ο Γιάννης για τόσα πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, αυτό ίσως είναι και το μεγάλο μυστικό του, ένα 'κοινό' μυστικό που το ξέρουν όμως όλοι οι ακροατές του.

Το εύρος της αποδοχής του, επιτρέπει βέβαια να παρουσιάζει πράγματα που θα δίσταζαν οι νεότεροι να παίξουν, πάντα όμως, από τις πρώτες μέρες του στο ραδιόφωνο έπαιρνε τολμηρές αποφάσεις.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι απολαυστικές στις εκπομπές του με διάφορα, συχνά απροσδόκητα αφιερώματα, οι φίλοι του θα τα απολαύσουν.

Κώστας Ζουγρής