Εσείς μπορείτε να περάσετε το τεστ των ειδικών πρακτόρων του FBI;

Εσείς μπορείτε να περάσετε το τεστ των ειδικών πρακτόρων του FBI;

Ο ειδικός πράκτορας στο FBI είναι μια από τις πιο δύσκολες δουλειές. Σύμφωνα με στατιστικές, λιγότερο από το 5% των υποψηφίων γίνονται δεκτοί. Η απάντηση σε κάποιες ερωτήσεις μπορεί να δείξει εάν ο υποψήφιος έχει εκ φύσεως δυνατότητες να αναπτύξει δημιουργική σκέψη και λογική βασισμένη σε δεξιότητες αιτιολόγησης. Θα ήσασταν ένας από τους λίγους που θα περνούσαν το τεστ;

Θέλουμε να σας δώσουμε μια ευκαιρία να νιώσετε σαν ειδικός πράκτορας με αυτές τις 5 υποθέσεις.

1. Ποια είναι η μητέρα;

Αυτό είναι το πρώτο τεστ. Κοιτάξτε την εικόνα.

Υπάρχουν δύο κυρίες σε ένα δωμάτιο που κάθονται απέναντι η μία από την άλλη ενώ ένα μικρό αγόρι παίζει στο πάτωμα.

Ερώτηση: Ποια πιστεύετε πως είναι η μητέρα;

Απάντηση:

Η μητέρα του παιδιού είναι η γυναίκα στα αριστερά. Κάθεται έτσι ώστε τα πόδια της να έχουν κατεύθυνση προς το παιδί.

  • Η θέση αντικατοπτρίζει την φυσική επιθυμία της μητέρας να προστατέψει το παιδί της.
  • Η στάση της γυναίκας στα αριστερά είναι προστατευτική, είναι ελαφρά λυγισμένη προς τα εμπρός.
  • Είναι φυσικό για ένα μικρό παιδί να κοιτάζει την μητέρα του ενώ παίζει ή ενώ κάνει κάποια δραστηριότητα, αν αυτή είναι κοντά.

2. Δύο χάπια

Ένας κατά συρροή δολοφόνος απήγαγε ανθρώπους και τους ανάγκαζε να πάρουν ένα από τα δύο χάπια. Το ένα ήταν ακίνδυνο και το άλλο δηλητηριώδες. Όποιο και αν έπαιρνε το θύμα, ο δολοφόνος έπαιρνε το άλλο. Κάθε φορά, τα θύματα πέθαιναν και ο δολοφόνος ζούσε.

Ερώτηση: Πως ο δολοφόνος έπαιρνε πάντα το ακίνδυνο χάπι;

Απάντηση:

Και τα δύο χάπια ήταν ακίνδυνα. Το δηλητήριο ήταν μέσα στο νερό που έπιναν τα θύματα.

4. Ποτά

Ένας άντρας και μια γυναίκα πήγαν σε ένα εστιατόριο για φαγητό. Ενώ περίμεναν το κυρίως πιάτο, εκείνη παρήγγειλε 5 ποτά με πάγο επειδή έκανε πολλή ζέστη. Η γυναίκα ήπιε τα 4 κατευθείαν, ενώ ο άντρας μόνο ένα. Μετά από λίγο εκείνος αρρώστησε και πέθανε. Οι γιατροί είπαν πως όλα τα ποτά ήταν δηλητηριασμένα.

Ερώτηση: Γιατί η γυναίκα ήταν ακόμα ζωντανή ενώ ο άντρας είχε πεθάνει; Διαβάστε ξανά προσεκτικά.

Απάντηση:

Το δηλητήριο βρισκόταν στον πάγο. Αφού η γυναίκα ήπιε τα ποτά γρήγορα, ο πάγος δεν είχε χρόνο να λιώσει. Ο άντρας το ήπιε αργά και ο πάγος είχε λιώσει μέσα στο ποτό.

4. Κασέτα

Ερώτηση:

Φανταστείτε μια σκηνή. Ένας άντρας βρέθηκε νεκρός, είχε ένα πιστόλι στο χέρι του και ένα κασετόφωνο δίπλα του. Ο ντετέκτιβ πάτησε το κουμπί «Play» και άκουσε ένα μήνυμα που έλεγε «Έχω κουραστεί από αυτή τη ζωή και αποφάσισα να σταματήσω τον πόνο μου». Μετά από αυτό ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Με κάποιον τρόπο ο ντετέκτιβ δεν πίστεψε πως ήταν αυτοκτονία.

Γιατί πιστεύει πως ήταν δολοφονία;

Απάντηση:

Αν ο άντρας αυτοκτόνησε, πως μπόρεσε να βάλει την κασέτα να παίξει από την αρχή;

5. Χριστουγεννιάτικο μυστήριο

Ένας ντετέκτιβ είχε υπηρεσία στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές και το πρωί της 25ης Δεκεμβρίου χρειάστηκε να πάει σε ένα σπίτι. Χτύπησε το κουδούνι και ένα λεπτό αργότερα ο κοιμισμένος ιδιοκτήτης άνοιξε. Ο ντετέκτιβ είπε «Ο γείτονας σας είπε πως χθες, την Παραμονή Χριστουγέννων, ήρθε στο σπίτι σας για ένα πάρτι και ενώ ήταν εδώ διαρρήξατε το σπίτι του και κλέψατε πολύτιμα αντικείμενα».

Ο ιδιοκτήτης απάντησε: «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Μαζί με την οικογένεια μου γιορτάζαμε την Παραμονή σε ένα σπίτι φίλων. Δεν είχαμε χρόνο ούτε να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.»

Ο ντετέκτιβ είπε: «Μην ανησυχείτε. Είναι αρκετά προφανές πως ο γείτονας σας είναι ψεύτης.»

Ερώτηση: Πως το κατάλαβε ο ντετέκτιβ;

Απάντηση:

Τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου δεν ήταν στην πρίζα και βασικά τους έλλειπε και ένα, οπότε δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς αυτό. Ήταν ξεκάθαρο για τον ντετέκτιβ πως ο ιδιοκτήτης έλεγε την αλήθεια. Είχε διακοσμήσει το δέντρο με τέτοια βιασύνη που δεν έλεγξε αν τα φωτάκια δούλευαν ή όχι.

Τα καταφέρατε; Πείτε μας στα σχόλια τα αποτελέσματα σας. >>

Πηγή: awakengr.com via brightside.me © depositphotos