Το παλιό ροκ: Από τις συνήθειες που δεν μπορώ να αποχωριστώ...

Το παλιό ροκ: Από τις συνήθειες που δεν μπορώ να αποχωριστώ...

Από τις συνήθειες που δεν μπορώ να αποχωριστώ είναι το να συνομιλώ με κάθε ευκαιρία με ανθρώπους που συναντώ σε διάφορα μέρη και να προσπαθεί να αφουγκρασθώ τις απόψεις τους για την μουσική και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας.

Είναι οριστικό ότι όλα τα νέα παιδιά ακούνε Χιπ Χοπ, κυρίως με Ελληνικό στίχο και παρακολουθούν καλλιτέχνες που οι μεγαλύτεροι αγνοούν εντελώς.

Ένα μέρος από αυτούς τους νέους παρακολουθεί το παλιό ροκ όπως το αποκαλούν και αναφέρονται κυρίως σε ροκ της δεκαετίας του '70 με όνοματα όπως οι Santana, οι Deep Purple και οι Rainbow, οι Doors από τα τέλη της δεκαετίας του '60, οι AC/DC οι Police από τα σχετικά νεότερα, ενώ αγνοούν με ελάχιστες εξαιρέσεις το ροκ της δεκαετίας του '90.

Δηλαδή Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Alice In Chains δεν σημαίνουν τίποτα γι' αυτούς, σε αντίθεση με τους Nirvana που λόγω Cobain και τον τραγικό θάνατο του, τον έχουν ακουστά.

Σχεδόν όλοι, δεν ακούνε ραδιόφωνο και αυτό αυτόματα έχει δρομολογήσει τον θάνατο του ραδιοφώνου στην χώρα μας, όπως βέβαια και την σημαντική υποχώρηση του ενδιαφέροντος για την μουσική.

Δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουμε εμείς αυτά τα παιδιά, παρά την παρακολούθηση που κάνουμε στις διεθνείς μουσικές εξελίξεις.

Ίσως οι γονείς θα μπορούσαν να προτείνουν στα παιδιά τους την σελίδα μας και μέσω των μουσικών μας αναρτήσεων να τα προκαλούσαμε να παρακολουθήσουν τις διεθνείς μουσικές εξελίξεις.

Δεν είναι χαμηλή η πρόσβαση μας στο νεανικό κοινό, προσεγγίζει περίπου το 25%, αλλά πιστεύω ότι πιο πολύ αφορά παιδιά που δεν ζουν στην Αθήνα και οι γονείς τους θα πρέπει να έχουν παίξει ρόλο στην επαφή τους με την σελίδα μας.

Μη λέμε τα ίδια, αν δεν στηρίξουν περισσότεροι την σελίδα μας, η επαφή μας με την μουσική θα αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Σε δύο περιπτώσεις χθες, αναρτήσεις μας με Ελληνικό και ξένο περιεχόμενο είχαν 10 φορές περισσότερα like στο fb από τα κλικ στην σελίδα, δηλαδή μας λέτε ωραίο αυτό το τραγούδι, αλλα΄δεν με ενδιαφέρει να το ακούσω ξανά ή να το μάθω.

Η μουσική περιέργεια εξαντλείτε σε 'ανύπαρκτα ' ονόματα, όπως αυτό ενός Γερμανού ράπερ που μου είπε ένας νεαρός ότι είναι ο αγαπημένος του και είδα ότι έχει 2000 κτυπήματα στο Soundcloud.

Κώστας Ζουγρής