Η πτώση του ροκ 'σκότωσε τα μουσικά έντυπα: Η μουσική υπήρχε και θα υπάρχει ακόμα και αν κλείσουν όλα τα μουσικά έντυπα

Η πτώση του ροκ 'σκότωσε τα μουσικά έντυπα: Η μουσική υπήρχε και θα υπάρχει ακόμα και αν κλείσουν όλα τα μουσικά έντυπα

Σήμερα κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του ΝΜΕ, πολλοί από εμάς που είμαστε σ'αυτή τη παρέα έχουμε γεμίσει αρκετές κούτες με παλιά τεύχη του.

Πριν από μερικούς μήνες πουλήθηκε το Rolling Stone και μάλλον έπραξε σωστά ο ιδιοκτήτης του αφού τα πάντα αλλάζουν με ρυθμούς που αν δεν μπορείς να τους παρακολουθήσεις και να προσαρμοστείς, απλά τελείωσες.

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων με διάφορες απόψεις φίλων που γράφουν την γνώμη τους γι' αυτά που γράφουμε. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβουμε πως δεν είναι δυνατόν να αρέσουν όλα όσα ανεβάζουμε σε όλους, όμως προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε αυτούς που αγαπούν όλα τα είδη της μουσικής, τον κινηματογράφο, την λογοτεχνία, τις κοινωνικές δραστηριότητες και όλα όσα ενδιαφέρουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Δεν είμαστε τέλειοι και έχουμε το ελάττωμα ότι είμαστε απλοί άνθρωποι με τις αδυναμίες και τις προσωπικές απόψεις μας που μοιραία επηρεάζουν ένα κομμάτι από αυτά που ανεβάζουμε.

Το έντυπο ΝΜΕ ήταν κι αυτό ένα κομμάτι από την ζωή μας, ακόμα θυμάμαι την στιγμή που το 1965 στην Πλατεία Συντάγματος αγόρασα ένα φύλλο της Daily Mail το 1965 που έβαζε, κάθε Τρίτη νομίζω το τοπ του ΝΜΕ και είδα ότι ήταν Νο 1 το I Got You Babe με τους Sonny and Cher, αργότερα μεγαλώνοντας λίγο γίναμε συνδρομητές του.

Θα συνεχίσει να υπάρχει βέβαια στο διαδίκτυο, αλλά χωρίς στήριξη από κάπου το μέλλον είναι αβέβαιο.

Είδα ότι μάλλον έχει αναλάβει την προώθηση των συναυλιών των Rolling Stones. Αν καταφέρει και το ενισχύουν αυτοί που κάνουν συναυλίες, θα επιζήσει.

Όσον αφορά εμάς, δεν ξέρω αν αυτοί που κάνουν τις συναυλίες θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για μας, αυτοί το ξέρουν, το ίδιο ισχύει και για την δισκογραφία, τις κινηματογραφικές εταιρείες, τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το κοινό, όλους.

Εμείς απλά κάνουμε αυτό που αγαπάμε κόντρα στις δυσκολίες του καιρού μας, το απολαμβάνουμε με την αγάπη και τις ενίοτε αντίθετες απόψεις σας,

Δεν βιώνουμε ένα Right Place Wrong Time όπως τραγουδούσε ο DrJohn, αλλά ένα Wrong Place, Wrong Time.

Δείτε μερικά από τα εξώφυλλα του ΝΜΕ που έκαναν εντύπωση.

Κώστας Ζουγρής

Το πρώτο εξώφυλλο

NME's first cover

The Beatles, 11 October 1963

The Beatles' NME cover

David Bowie, 15 May 1976

David Bowie's NME cover

Blur vs Oasis, 12 August 1995

The NME's Blur vs Oasis cover

Eminem, 17 July 2010

Eminem's NME cover

Amy Winehouse, 30 July 2011

Amy Winehouse's NME cover

Rihanna, 18 September 2015

Rihanna's NME cover

Dua Lipa, 19 May 2017

Dua Lipa's NME cover

Jeremy Corbyn, 2 June 2017

Jeremy Corbyn's NME cover

Το τελευταίο σημερινό τεύχος Stefflon Don, 9 March 2018

Stefflon Don's NME cover