Όταν ο James Brown εμφανίστηκε ‘’λιώμα’’ στον αέρα του CNN

Όταν ο James Brown εμφανίστηκε ‘’λιώμα’’ στον αέρα του CNN

Από τον ALi Mathloum

Ο συγχωρεμένος ‘’νονός της soul’’ και μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της μουσικής στον 20ο αιώνα είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη ουκ ολίγες φορές με τα δημόσια τερτίπια του. Ένας άκρως ενεργητικός και αυθόρμητος άνθρωπος πάνω αλλά και εκτός της σκηνής διατηρούσε ανέκαθεν ένα ιδιαίτερα αλαζονικό και σαρκαστικό ύφος -κάτι σαν περσόνα- στις δεκάδες συνεντεύξεις που είχε δώσει στη διάρκεια της 50ετούς καριέρας του.
Τίποτα όμως και καμία από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν εδώ.

Για την ακρίβεια, πιθανότατα καμία εμφάνιση οποιουδήποτε μεγάλου σταρ στην τηλεόραση ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί με αυτά τα 4 λεπτά σουρεαλισμού και τρέλας.

Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ‘80 ο Brown υπήρξε πολύ αυστηρά εναντίον της χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών σε σημείο που είχε απολύσει πολλάκις μέλη των συγκροτημάτων του υποψιαζόμενος ότι έκαναν χρήση. Κάπου όμως στα μέσα της δεκαετίας οι φήμες ότι πλέον και ο ίδιος είχε γίνει χρήστης παραισθησιογόνων ουσιών ήταν έντονες. Οι φήμες αυτές έλεγαν πως με την τότε γυναίκα του Adrienne Rodriguez είχαν ξεκινήσει μαζί την χρήση PCP (‘’αγγελόσκονη΄΄). Ο εθισμός του σε αυτό τον είχε κάνει έναν απρόβλεπτο άνθρωπο με συχνές εξάρσεις θυμού και βίας. Σε μια από αυτές λοιπόν, σε μια υπόθεση που έφτασε μέχρι τις αρχές, ο Brown φέρεται να είχε βιαιοπραγήσει εναντίον της γυναίκας του και ύστερα πυροβόλησε το αυτοκίνητο της όταν αυτή προσπάθησε να διαφύγει. Η γυναίκα του κατήγγειλε το περιστατικό και ο Brown συνελήφθη. Με τα πολλά και μία εγγύηση 24 χιλιάδων δολαρίων αφέθηκε ελεύθερος και οι κατηγόριες αποσύρθηκαν για αγνώστους λόγους.

Λίγες μέρες μετά λοιπόν, τον Απρίλιο του 1988 ο James Brown βρίσκεται καλεσμένος στην εκπομπή της ιστορικής παρουσιάστριας Sonya Friedman ( κάτι σαν την Έλλη Στάη της Αμερικής) στο μεγάλο εθνικής εμβέλειας κανάλι CNN. Η δημοφιλής για την οξυδέρκεια της παρουσιάστρια είχε κάλεσε τον Brown φυσικά για να μιλήσει επί του καυτού θέματος των κατηγοριών και της παρολίγον φυλάκισης του.

O JAMES ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΟΜΩΣ.

Από την πρώτη κιόλας σοβαρή ερώτηση ο υπερτάτος Brown με μια μυθική , μεταξύ πολλών στη συνέχεια, απάντηση δίνει το στίγμα του τι θα επακολουθήσει και την διάθεση του φυσικά να μην μιλήσει καθόλου για το θέμα. Εμφανέστατα υπο την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών επιδίδεται σε ένα ανελέητο τρολάρισμα μεγατόνων με την πανέξυπνη παρουσιάστρια να χειρίζεται πολύ καλά την κατάσταση πηγαίνοντας με τα νερά του και συνεισφέροντας μάλιστα στην φάση με δύο απίθανες απαντήσεις και ατάκες πηγαίνοντας την κουβέντα σε ερωτήσεις του τύπου <<Γιατί οι γυναίκες σε λατρεύουν τόσο;>>
4 σχεδόν λεπτά αυθεντικής καλής τηλεόρασης που θα σε κάνουν να γελάσεις με την ψυχή σου. Οι αξιομνημόνευτες ατάκες και απαντήσεις είναι πραγματικά σχεδόν όλος ο σουρεάλ διάλογος με τον Brown σε ερωτήσεις περί των κατηγοριών να απαντάει τραγουδώντας τις επιτυχίες του και πάει λέγοντας! Απολαύστε...

<<TED WHERE YOU AT?>>