Η βουλή προσπαθεί να μας πείσει ότι παίζει καλά ένα πολιτικό Survivor

Δεν κάνουν τζιζ: 10 νέα τραγούδια που μπορούν να ακούσουν και οι Έλληνες

Τα χρόνια περνάνε και η επιστροφή στους ρυθμούς που ακολουθούσε η χώρα πριν από την κρίση, αντί να πλησιάζουν, απομακρύνονται.

Δεν είναι θέμα βέβαια μόνο της κυβέρνησης η οποία σύμφωνα με διάφορες γνώμες έκανε μεγαλύτερη ζημιά σαν αντιπολίτευση.

Έχει ήδη αρχίσει η συζήτηση στην βουλή για το θέμα του Καμμένου, στο οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δώσει και τόση σημασία.

Κατά την γνώμη μου σε εξέλιξη είναι μία ακόμα παράσταση από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων που αρνούνται να ασχοληθούν με την πραγματικότητα και το κάθε κόμμα προσπαθεί για το συμφέρον του να κερδίσει περισσότερους φίλους.

Εξαιρετικοί στον ρόλο τους έχουν καταφέρει να πείσουν ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού, που βλέπει την σημερινή συζήτηση σαν ένα πολιτικό Survivor, μόνο που αυτοί που χάνουν πάντα είναι οι θεατές και όχι οι πρωταγωνιστές που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι βουλευτές.

Κάθε βδομάδα έχουμε και διαφορετικό επεισόδιο και όπου τους κάτσει, είχαμε την συμμετοχή των Ελλήνων στα Paradise Papers, το κοινωνικό μέρισμα, ο προϋπολογισμός και διάφορα άλλα.

Επί της ουσίας, όμως τίποτα.

Η Νέα Δημοκρατία βλέπει τις σφυγμομετρήσεις και περιμένει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ και οι νέοι φίλοι του δεν κάνουν πια πρωταθλητισμό και πανηγυρίζουν επειδή πιστεύουν ότι δεν θα πέσουν κατηγορία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βελτιωθεί σημαντικά σε θέματα τακτικής και ο καιρός περνάει.

Όσο οι ξένοι βλέπουν ότι υπάρχει 'οικονομικό λίπος' στους πολίτες, θα συνεχίζουν να πιέζουν.

Η λύση θα έλθει μόνο όταν τελειώσουν τα χρήματα που υπάρχουν 'στα στρώματα' και περιορισθεί αισθητά η φοροδιαφυγή.

Η κυβέρνηση βέβαια δεν προτίθεται να συγκρουσθεί με τις κοινωνικές ομάδες που σφυρίζουν αμέριμνα, όλοι βολεύονται.

Δέχεται σαν φυσιολογικό το ότι 9/10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισοδήματα που τους εξασφαλίζουν το αφορολόγητο, αλλά παράλληλα τους δίνει την δυνατότητα να πληρώνουν εισφορές για μελλοντική σύνταξη για όποιο ποσό θέλουν, δηλαδή ένας επαγγελματίας στην εφορία δηλώνει 7000 και στο ταμείο του 20, 30 χιλιάδες, όσο θέλει για να πάρει καλή σύνταξη και εμείς περιμένουμε να ακούσουμε αν θα στριμώξει ο Καμμένος τον Μητσοτάκη, που χωρίς την οικογένεια του δεν θα υπήρχε, ή το αντίστροφο.

Αν δεν δείτε κυβέρνηση όλων των κομμάτων ή βασικά των δύο πρώτων μην περιμένετε φως.

Κώστας Ζουγρής