David Cassidy, είδωλο της δεκαετίας του 1970

David Cassidy, είδωλο της δεκαετίας του 1970

Ο David Cassidy, είδωλο της δεκαετίας του 1970, Ο μουσικός και ηθοποιός πέθανε 21 Νοεμβρίου 2017

Έπασχε από άνοια και είχε νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες με πρόβλημα σε βασικά του όργανα. Ο Cassidy ανακοίνωσε τη διάγνωσή του με άνοια στις αρχές του 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=A7DgEqMINzY

Με την όμορφη εμφάνιση του από την ηλικία 19 ετών, ο Cassidy ήταν ο αγαπημένος έφηβος των κοριτσιών στις αρχές της δεκαετίας του '70 και έκανε εντυπωσιακές συναυλίες. Ο David Cassidy ήταν μέλος μιας οικογένειας show business που περιελάμβανε τον πατέρα του βραβευμένο με Τόνι ηθοποιό Jack Cassidy, τη θετή του μητέρα Shirley Jones, τον ετεροθαλή αδελφό Shaun Cassidy και την ηθοποιό Katie Cassidy.

Ο Cassidy μετακόμισε στο Λος Άντζελες το 1969, αφού πρωταγωνιστούσε σε ένα μουσικό κομμάτι του Μπρόντγουεϊ που έκλεισε μετά από τέσσερις παραστάσεις. Το 1970, μετά την υπογραφή του με την Universal, ο Cassidy ανέλαβε το ρόλο του μεγαλύτερου αδελφού Keith Partridge στην σειρά "οικογένεια Partridge".

Η σειρά ήταν μία χαλαρή απόδοση της οικογένειας των Cowsills και έτρεξε από το 1970 έως το 1974. Η παράσταση έγινε δημοφιλής για την καθαρή απεικόνιση της ζωής στο δρόμο ως οικογενειακή ροκ μπάντα σε ένα ζωηρά ζωγραφισμένο λεωφορείο.

Οι Cassidy και Jones ήταν τα μόνα μέλη του cast τα οποία είχαν τη δυνατότητα να τραγουδούν πραγματικά.

.

Μετά την επιτυχία των singles "I Think I Love You" και "Cherish", ο Cassidy άρχισε να δουλεύει και σε προσωπικά άλμπουμ και άρχισε να κάνει εμφανίσεις σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους. Αρκετές από τις εμφανίσεις του είχαν ως αποτέλεσμα ταραχές ή μαζική υστερία,

Σε μια συναυλία του Λονδίνου του 1974, περίπου 800 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μια κοπέλα πέθανε λίγες μέρες αργότερα. Σταμάτησε να περιοδεύει και ηχογράφησε τραγούδια όπως το I Write The Songs που έκανε επιτυχία αργότερα ο Barry Manilow.

Ο Cassidy ήταν υποψήφιος για Emmy για ένα ρόλο φιλοξενούμενου στο Police Story. Έκανε επίσης εμφανίσεις σε εμφανίσεις στις σειρές "Fantasy Island", "The Love Boat".