5+1 τρόποι να τρως χωρίς να παχαίνεις!

5+1 τρόποι να τρως χωρίς να παχαίνεις!

Από την Βασιλική Κώτσου

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα διατροφής και δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε αυτή αφού είναι ένα θέμα που όλους μας λίγο πολύ μας καίει! Όλοι μας θέλουμε να προσέχουμε τι τρώμε ώστε να βρισκόμαστε σε φόρμα και το σημαντικότερο να είμαστε υγιείς. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς… ποιος δεν είναι επιρρεπής σε μικρές αμαρτίες όπως τα γλυκά , τα σουβλάκια ,οι πίτσες και τα μακαρόνια. Ο καθένας θα ήθελε να ανήκει στο 3% του πληθυσμού το οποίο μπορεί να τρώει όσο θέλει χωρίς να παχαίνει και να ανεβαίνει στη ζυγαριά χωρίς κανένα άγχος!

Και σε ρωτώ, υπάρχει τρόπος να μπορούμε να τρώμε σαν βασιλιάδες χωρίς να παχαίνουμε. Και όμως υπάρχει! Παρακάτω κάποιες συμβουλές που καλό θα ήταν να τις ακολουθήσεις προκειμένου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο με το θέμα των κιλών!

weight loss 625x350 51435656581

#Tip 1:

Φρόντισε να καταναλώνεις ένα καλό πρωινό

Μια κινέζικη παροιμία αναφέρει: «Το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκηπας και το βράδυ σαν ζητιάνος». Ακολουθήσε λοιπόν αυτή τη συμβουλή καταναλώνοντας ένα πλούσιο πρωινό αποτελούμενο από βιταμίνες, πρωτεΐνες και ασβέστιο προκειμένου να έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσει η ημέρα σου αποδοτικά!

#Tip 2:

Χρωμάτισε το πιάτο σου!

Δώσε χρώμα στο πιάτο σου προσθέτοντας στο γεύμα σου λαχανικά. Τα λαχανικά είναι τροφές πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό οι οποίες θα όχι μόνο θα σε χορτάσουν αλλά θα σε γεμίσουν και με ενέργεια. Ως αποτέλεσμα θα καταναλώσεις λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και υδατάνθρακες που παχαίνουν. Επίσης οι φυτικές ίνες δεν έχουν πολλές θερμίδες, μειώνουν την πίεση και τη χοληστερόλη και είναι πολύτιμες για την υγεία του εντέρου.

#Tip3:

Μάσα αργά!

ΟK, το ξέρω δεν προλαβαίνεις να τρως το φαγητό σου με το πάσο σου αφού σε πιέζουν οι υποχρεώσεις και τα projectsπου πρέπει να παραδώσεις ontime. Αν σου έλεγα όμως ότι το στομάχι χρειάζεται 23 λεπτά προκειμένου να στείλει εντολή στον εγκέφαλο ότι χόρτασε, τι θα έκανες; Προφανώς θα έτρωγες όσο πιο αργά μπορείς προκειμένου να μη φας πολύ και να παραμείνεις αδύνατος και πάνω απ’ όλα υγιής!

#Tip 4:

Πιες νερό!

Είναι πολλές εκείνες οι φορές κατά τις οποίες αισθανόμαστε το αίσθημα της πείνας ενώ στην πραγματικότητα πεινάμε. Πιες 8 ποτήρια νερό την ημέρα τουλάχιστον και θα με θυμηθείς.

#Tip 5:

Πες ναι στα φρούτα και τα σνακ!

Ανάμεσα στα κύρια γεύματα της ημέρας μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις τα φρούτα και τα σνακ. Στα φρούτα σου δίνουμε πλήρη ελευθερία ,ως προς τα σνακ όμως προτίμησε τα καρύδια, τα φιστίκια και τους ξηρούς καρπούς καθώς είναι γεμάτα σε βιταμίνες και ωφέλιμα λιπαρά οξέα. Προσοχή όμως, όλα με μέτρο!

#Tip 6:

Μην το παρακάνεις με το ποτό!

Τα ποτά μπορεί να τα θεωρείς θερμιδικά ακίνδυνα αλλά στην πραγματικότητα η μεγάλη και απρόσεκτη κατανάλωση σίγουρα θα μας χτυπήσει ένα ωραιότατο καμπανάκι που ειδικά οι άνδρες θα το αισθανθούν στην…κοιλίτσα! Όταν βγαίνεις προτίμησε ποτά όπως το κρασί το οποίο έχει 80 θερμίδες το ποτήρι ή ένα τζιν το οποίο δεν θα ξεπεράσει τις 100 θερμίδες αν το συνδυάσεις με σόδα!

Κάνε όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με ένα περπάτημα των 20’ καθημερινά και θα με θυμηθείς!

Στοιχεία: health.com