Σπιτικά γιατροσόφια που βοηθούν το άγχος και τον εκνευρισμό

Tα ντουλάπια της κουζίνας μας μπορούν να μας βοηθήσουν και με το παραπάνω με αυτά τα σούπερ ροφήματα...

Είναι απόλυτα λογικό στους ρυθμούς που ζούμε σήμερα να αντιμετωπίζουμε δύσκολες μέρες με πολύ άγχος ή έντονο εκνευρισμό. Αυτό που δεν είναι λογικό, είναι να μην κάνουμε τίποτα για να τα αντιμετωπίσουμε. Μια πολύ καλή αρχή είναι να ξεχάσουμε τις χημικές λύσεις από το φαρμακείο και να στραφούμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας, που μπορούν να μας βοηθήσουν και με το παραπάνω με αυτά τα "σούπερ" ροφήματα...

Τίλιο: Για να χαλαρώσετε μετά από μια μέρα γεμάτη στρες και υπερένταση μπορείτε να φτιάξετε ένα αφέψημα τίλιου. Βράζετε για 10-15 λεπτά 20 γρ. τίλιου σε μια κούπα νερό και απολαμβάνετε αφού κρυώσει. H ευχάριστη γεύση του και το άρωμά που θυμίζει μέλι, θα σας συνεπάρει και λίγο μετά θα νιώσετε την ηρεμιστική του δράση.

Βαλσαμόχορτο: Εάν έχετε άγχος, η διαθεσή σας είναι πεσμένη και νιώθετε την ανάγκη για τόνωση, το βαλσαμόχορτο είναι η κατάλληλη επιλογή. Ενισχύει την αντοχή, βελτιώνει την ψυχική διάθεση και καταπολεμά το ψυχικό και το σωματικό στρες. Ρίχνετε 10 γραμμάρια βαλσαμόχορτο σε βρασμένο νερό για 4-5 λεπτά, σουρώνετε και απολαμβάνετε το ρόφημα σας.

Λεβάντα: Πρόκειται για ένα θεραπευτικό βότανο με απίθανο χρώμα, το οποίο βοηθά στη χαλάρωση, αφού λειτουργεί σαν μυοχαλαρωτικό. Φτιάξτε ένα ελαφρύ έγχυμα αφήνοντας για πέντε λεπτά περίπου 50 γρ. αποξηραμένα άνθη λεβάντας σε ένα λίτρο κρύο νερό. Προσέξτε όμως να μην ξεπεράσετε τη δοσολογία των τεσσάρων φλιτζανιών την ημέρα, καθώς η λεβάντα μπορεί να επιδράσει στο νευρικό σας σύστημα και να γίνει τοξική.

Πηγή: Καθημερινή, της Μυρτώς Τριχείλη