Κορώνα ή γράμματα χαμένοι (Νο 2)

Μας είπε ότι η Κεφαλλονιά είναι ασφαλής για τους τουρίστες, ακολούθησε μεγαλύτερος σεισμός και η κατάσταση σήμερα είναι δύσκολη για τους κατοίκους, μας δηλώνει κάθε 10 μέρες, ότι η κρίση ξεπεράσθηκε, προφανώς εννοεί ότι ξεπεράσθηκε για την γνωστή οικογένεια που απορούμε που θα βάλλει τόσα λεφτά που βγάζει από τα διόδια, τα δημόσια έργα, τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης και άλλα που προφανώς θα βγάζει από άλλες πηγές.
Η απληστία είναι ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και σύμφωνα με όσα μάθαμε στην ζωή μας, αργά ή γρήγορα τιμωρείτε.
Το να θέλει κάποιος 56 ευρώ για να πάει στην Θεσσαλονίκη και 5 στην Κόρινθο είναι απόλυτη παράνοια.
Παίρνουν τα σπίτια του κόσμου που δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια, αποκόπτουν αυτούς που ζουν στις μεγάλες πόλεις από τους συγγενείς τους, αλήθεια πόσοι μπορούν να πηγαίνουν πια από την Αθήνα στην Λάρισα, την Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα πληρώνοντας αυτά τα ποσά? και τις συγκοινωνίες να πάρεις, πάλι έχουν φροντίσει να πάνε οι τιμές στα ύψη.
Είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που αισθάνομαι ότι όποιον και να ψηφίσω θα είμαι χαμένος και ότι ζω σε συνθήκες που βλέπαμε σε ταινίες όπως το Total Recall.
Ας του πει κάποιος να μας τραγουδήσει το Movin' Out, αν αποτύχει ο επόμενος, θα βρούμε και γι' αυτόν κάποιο τραγούδι.
Αν είχαν πάρει από την πρώτη στιγμή τα αναγκαία μέτρα, οι επιπτώσεις θα ήταν ίσως πολύ χειρότερες από αυτές που ζούμε τώρα, αλλά σήμερα θα είχαμε ξεπεράσει την κρίση, τώρα οι περισσότεροι από εμάς ζούμε έναν αργό θάνατο και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να μας πείσουν με όλα τα ΜΜΕ που ελέγχουν, να συνηθίσουμε τις σημερινές συνθήκες διαβίωσης.
Κώστας Ζουγρής