Ζώδια και θυμός - Πόσο εύκολα θυμώνει το κάθε ζώδιο και πώς αντιδρά;

Ζώδια και θυμός - Πόσο εύκολα θυμώνει το κάθε ζώδιο και πώς αντιδρά;

Πώς νευριάζουν τα 12 ζώδια; Τι τα βγάζει έξω από τα ρούχα τους και ποιες είναι οι αντιδράσεις τους;

ΚΡΙΟΣ

Με κυβερνήτη τον Άρη, τα νεύρα και η ανυπομονησία είναι στο αίμα του. Δεν ξέρεις ποτέ, πότε θα νευριάσει, πως θα αντιδράσει και για ποιο λόγο. Οι περισσότεροι Κριοί γίνονται στρατιωτικοί και είναι επιρρεπείς και σε ατυχήματα. Θέλει τις τελικές αποφάσεις να τις παίρνει αυτός. Μην τον καταπιέζεις και μην προσπαθείς να τον βάλεις σε καλούπια. Δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του, προκαλεί θυμό, ξεσπάει, νευριάζει και όποιον πάρει η μπάλα, μιλάει όμως και έτσι, διώχνει τις εντάσεις από μέσα του.

ΤΑΥΡΟΣ

Έχει υπομονή, τα μαζεύει όλα μέσα του και κάνει εκρήξεις που μπορεί να αφήσουν συντρίμμια. Είναι ήρεμος, του αρέσει η αρμονία και ζητά ειλικρίνεια. Δεν τσακώνεται σχεδόν ποτέ εκτός και αν τον βγάλεις από τα όριά του. Αν νευριάσει, μπορεί να καταστρέψει όλα όσα έχει χτίσει και μετά φυσικά να το μετανιώσει. Αν προδοθεί, είναι δύσκολο να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη του, είναι πεισματάρης και δεν βάζει νερό στο κρασί του εύκολα. Γι’ αυτό, μην τραβάς το σκοινί, δώστου χρόνο να σκεφτεί, διαφορετικά, ψάξε μια γωνιά να κρυφτείς.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Είναι επικοινωνιακός και ξέρει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Θυμώνει με περίεργα πράγματα στην καθημερινότητά του αλλά ευτυχώς τα νεύρα του είναι σύντομα. Όταν νευριάζει, προτιμά να ακούει δυνατά μουσική ή να οδηγεί γιατί είναι υπερκινητικός. Σε βάζει στη θέση σου σε φραστικό επίπεδο. Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Ξέρει να χρησιμοποιεί τις κατάλληλες κουβέντες και τα επιχειρήματα εκείνα που θα φέρουν τα πράγματα εκεί που θέλει. Τελικά, εσύ θα βγεις ο φταίχτης. Άφησέ τον να κάνει αυτό που θέλει και μην τσακώνεσαι συχνά μαζί του γιατί θα βαρεθεί. Βγες μια βόλτα μαζί του ή παρέα με τους φίλους του και θα συνέλθει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι εσωστρεφής, δεν βγάζει τα νεύρα του, τα ξεπερνά μόνος του. Στεναχωριέται, σκέφτεται αλλά δεν ξεσπά εύκολα και αυτό μερικές φορές προκαλεί ψυχοσωματικά προβλήματα. Είναι παρεξηγησιάρης και ευαίσθητος και συχνά προκαλεί ο ίδιος τσακωμούς. Το μενού περιλαμβάνει κλάματα και υστερίες. Γκρινιάζει όταν νιώθει παραμελημένος. Μουτρώνει αλλά για λίγο. Δεν συγχωρεί και πολλές φορές. Ζητά συνεχώς την προσοχή των άλλων. Σπάνια ξεσπά και τα σπάει όλα. Ηρέμησε τον λέγοντας του τρυφερές κουβέντες.

ΛΕΩΝ

Είναι ευέξαπτος, ζει με πάθος, εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Μην του μιλάς άσχημα, μην τον προσβάλλεις, μην τον συγκρίνεις, διαφορετικά θα επιτεθεί. Και όταν νευριάσει, εκρήγνηται. Αρπάζεται εύκολα αλλά γρήγορα ηρεμεί. Είναι μεγαλόψυχος όμως και ξέρει να συγχωρεί. Χειρίσου τον με τακτ και διπλωματία για να τον φέρεις στα νερά σου. Πες του πόσο απαραίτητος σου είναι και τα νεύρα του θα φύγουν στο λεπτό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι ήρεμος, δεν νευριάζει και δεν μιλάει ποτέ άσχημα. Όταν έχει νεύρα, ακούει μουσική ή διαβάζει. Αν έχει άδικο, ζητάει συγγνώμη. Σπάνια βρίζει και φωνάζει. Είναι απαιτητικός, κάνει σκληρή κριτική, απαιτεί οργάνωση και συνέπεια και αυτό προκαλεί συχνά καβγάδες. Είναι αρκετά περίεργος άνθρωπος με όλους και θα θυμώσει μόνο για σημαντικούς λόγους. Εξαγριώνεται μόνο όταν δεν μπορεί να συνεννοηθεί.

ΖΥΓΟΣ

Δεν κάνει ακραία πράγματα. Και όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, φεύγει. Συνήθως βέβαια προκαλεί τον άλλον να φύγει. Πληρώνει πάντα με το ίδιο νόμισμα. Είναι ευγενικός και διπλωμάτης και δεν καβγαδίζει. Συνήθως τα μαζεύει και αν φερθείς με αχαριστία, τότε θα βγάλει απίστευτο θυμό. Κάνε διάλογο μαζί του πριν φτάσει στα άκρα, γιατί τότε, ούτε κουβέντα για συμφιλίωση. Δεν εκδηλώνει εύκολα τα νεύρα του και όταν νευριάσει, φεύγει, ειδικά σε σοβαρές σχέσεις. Δεν του αρέσουν οι εντάσεις. Καβγαδίζει μόνο όταν αδικείται και η διάρκεια των νεύρων του είναι πολύ μικρή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Νευριάζει και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Γίνεται βίαιος, βρίζει και πολλές φορές σηκώνει και χέρι. Δεν ξεχνά ποτέ και μερικές φορές ξεσπά και στον ίδιο του τον εαυτό. Είναι ψυχρός, δεν μιλά και εκδικείται. Στήνει σενάρια. Αν κλονίσεις την εμπιστοσύνη του, φτάνει και σε χωρισμό. Δεν ξεχνά εύκολα. Μην τον προκαλείς γιατί θα το πληρώσεις ακριβά. Τα νεύρα του έχουν μεγάλη διάρκεια. Βέβαια, ένας ερωτικός καβγάς, ενδέχεται να τελειώσει και με μια καυτή, μοναδική ερωτική βραδιά. Ποτέ δεν ξέρεις!!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Συνήθως, νευριάζει τους άλλους. Δεν θέλει να παραβιάζεται η ελευθερία και η ανεξαρτησία του. Αν στραβώσει, καθώς έχει ένα δικό του τρόπο σκέψης, μπορεί να τα γκρεμίσει όλα εκεί που δεν το περιμένεις ή μπορεί και να μείνει σιωπηλός. Αν βγει από τα όριά του, βρίζει, κάνει φασαρία, σπάει πράγματα. Γίνεται υπερβολικός, νευρικός και σηκώνεται και φεύγει για να ηρεμήσει. Οι συνεχόμενοι τσακωμοί τον κουράζουν. Σε μπερδεύει. Άλλοτε νευριάζει και άλλοτε τα περνάει αψήφιστα. Έχει εκρήξεις. Σκαρφίζεται κάτι για να νευριάσει και να ξεσπάσει για κάτι άλλο. Δεν βγάζεις εύκολα άκρη!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Συνήθως δεν ξεσπά γιατί είναι πειθαρχημένος. Εκνευρίζεται όταν λειτουργείς αντίθετα απ’ αυτόν. Έχει τις απόψεις του και δεν αλλάζει εύκολα γνώμη. Τα ξεσπάσματά του είναι πολύ έντονα και δεν συνεννοείσαι με τίποτα όταν βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Ο γιατρός είπε να λέμε πάντα ναι. Σε γενικές γραμμές, δεν χάνει εύκολα την ψυχραιμία του. Μην γκρινιάζεις αν σε παραμελεί για την καριέρα του. Τσακώνεται αν φέρεσαι ανεύθυνα και ανώριμα καθώς δεν αντέχει τους επιπόλαιους ανθρώπους. Τα λόγια του τότε γίνονται σκληρά και μένουν αξέχαστα. Δυσκολεύεται να ηρεμήσει. Κουβέντιασε μαζί του χαλαρά και θα βρεις κοινή λύση. Θέλει διάλογο και επιχειρήματα για να βγάλει τις εντάσεις και να μην μείνει η πίκρα μέσα του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θυμώνει εύκολα αλλά για λίγο. Βγάζει πολύ ένταση όταν καταπιέζεται ή αμφισβητείται. Αν αρχίσει να νευριάζει, άλλαξε θέμα για να γλιτώσεις τη γκρίνια. Τον ακούει όλη η γειτονιά. Φωνάζει, σπάει πράγματα αλλά όλο αυτό ξεφουσκώνει γρήγορα. Θα πει αυτά που έχει να πει και μετά δεν συμβαίνει τίποτα. Είναι επαναστάτης και αυθόρμητος, δεν συγκρατείται εύκολα και ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Δεν τηρεί πάντα τις υποσχέσεις του και αυτό προκαλεί καβγάδες. Μην του βάζεις όρια και κανόνες γιατί θα φύγει.

ΙΧΘΥEΣ

Θυμώνει συνέχεια. Είναι εσωστρεφής όμως, τα κρατάει μέσα του και κάνει κακό στον εαυτό του. Καταπιέζει τα συναισθήματά του. Δημιουργεί συχνά εντάσεις στις σχέσεις με φωνές, υστερίες, κλάματα και δηλώσεις που μετά ξεχνά. Κάθε καβγάς γι’ αυτόν είναι ένας μικρός χωρισμός. Είναι δυστυχισμένος με έναν αδιάφορο σύντροφο. Συχνά παρερμηνεύει λόγια και αντιδράσεις και ξεσπά σε ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα και σε ανύποπτο χρόνο. Πες του πόσο τον αγαπάς για να ηρεμήσει, να του φύγει η θλίψη και η λύπη. Ζήτα του συγγνώμη, θα τη δεχτεί.