Πίστη, αγάπη, ελπίδα - Σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση στη Στέγη

Πίστη, αγάπη, ελπίδα - Σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση στη Στέγη

Υπάρχει ανθρωπιά στα χρόνια της κρίσης; Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης ψάχνει την απάντηση, σκηνοθετώντας την κωμικοτραγική δυστοπία του Έντεν φον Χόρβατ μιλώντας με σοφία για τη βαρβαρότητα της εποχής, από τις 17 έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2015 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση...

Το συγκλονιστικά καίριο έργο του γερμανόφωνου Αυστρο-ούγγρου συγγραφέα Έντεν φον Χόρβατ, γραμμένο το 1932, περιγράφει με ανατριχιαστική ακρίβεια έναν κόσμο αποξένωσης σε μια προ-φασιστική κοινωνία άγριου καπιταλισμού, όπου κυριαρχούν ο κυνισμός και το ατομικό οικονομικό συμφέρον.

Αναλγησία, μικροαστικός κανιβαλισμός και γλωσσική ανοησία δημιουργούν το πλέγμα μιας κοινωνίας παραδομένης στη βαρβαρότητα. Άνθρωποι που διαμαρτύρονται πνιχτά, φιγούρες μιας ευνουχισμένης επανάστασης, αλλά και άγγελοι της καταστροφής που περιπλανούνται με το δρεπάνι τους και ένα πλήθος εξαθλιωμένων μικροαστών, όλοι τους προσομοιώσεις ξεπεσμένων σαιξπηρικών ηρώων, μιλούν μια γλώσσα ξύλινη, μια γλώσσα που καταλήγει σε αδιέξοδο.

Ο Ακύλλας Καραζήσης, στην πρώτη του σκηνοθεσία στη Στέγη, καταπιάνεται με ένα έργο που θέτει το επείγον ζήτημα της διατήρησης του ανθρωπισμού σε καιρούς θηριώδεις.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ >> https://www.sgt.gr/gre/SPG1343

https://www.youtube.com/watch?v=XUAZnIR5a0g