10 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας συμπληρώνουν το 2014 οι Kasabian

Από τον Βασίλη Ζαγκλαρά

Ήταν Σεπτέμβριος του 2004 όταν κυκλοφόρησαν τον ομότιτλο δίσκο τους, και λίγοι φανταζόντουσαν τότε την λαμπρή πορεία αυτής της βρετανικής μπάντας από το Λέστερ της Αγγλίας. Μετά λοιπόν από 10 χρόνια παρουσίας, 4 στούντιο δίσκους και δεκάδες παρουσίες σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου αποφάσισαν να κάνουν μια επετειακή συναυλία στην γενέτειρα τους τον επερχόμενο Ιούνιο.

Μπροστά σε ένα κοινό 35.000 ατόμων, στις 21 Ιουνίου 2014 σε μια ήδη sold out θα παίξουν τραγούδια από όλη την πορεία τους, και αν κρίνουμε από την περσινή ανεπανάληπτη συναυλία τους στον Ολυμπιακό πόλο Φαλήρου, στο Ejekt 2012, θα αποδείξουν για άλλη μια φορά γιατί θεωρούνται από πολλούς μια από τις σπουδαιότερες live μπάντες.

https://www.youtube.com/watch?v=2KzdDTP84rc

Ο ιδιαίτερα αγαπήτός στο κοινό κιθαρίστας της μπάντας Serge Pizzorno δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή για αυτούς να παίξουν στην καρδία της πόλης τους, και ελπίζουν να αποτελέσουν έμπνευση και θετικό πρότυπο για όλη την νέα γενιά. Άλλωστε είναι γνωστοί οι δεσμοί που τους δένουν με το Λέστερ, και δεν χάνουν ευκαιρία να δηλώνουν πόσο περίφανοι είναι για την καταγωγή τους.

Η συναυλία αυτή σύμφωνα με τα λεγόμενα της μπάντας δεν θα έχει να κάνει μόνο με την ιστορία τους, τα χρόνια που πέρασαν, αλλά και με το μέλλον. Δουλέυουν ήδη τον διάδοχο του πολύ επιτυχημένου Velociraptor του 2011, δηλώνουν ενθουσιασμένοι και ανυπομονούν να παντρέψουν στην συναυλία αυτή τις αγαπημένες επιτυχίες του παρελθόντος με νέα κομμάτια από την επερχόμενη δουλεία.


https://www.youtube.com/watch?v=_nteNxQEV4U

Κλείνοντας παραθέτουμε απόσπασμα από την συνέντευξη της μπάντας στην τοπική εφημερίδα

Leicester Mercury.

Sergio Pizzorno: "It feels like it was just meant to be. It's going to be the 10-year anniversary of the first album, so it feels right. It feels like we've been building up to this since the start. We're so excited. Hopefully the whole city will come alive… We really want to do something to inspire the next generation of kids. If you're a kid and you see a band from down the road play a big gig in your city. I hope that's inspiring… We had to travel round the country to see the bands we liked when we were young, so it's great to be able to do this."

https://www.youtube.com/watch?v=L8kTy-i1fV0

https://www.youtube.com/watch?v=XZSvgb5hF0g