Καθησυχαστικός για τους πλειστηριασμούς ο πρωθυπουργός

Στην σημερινή ομιλία του ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τη βουλή ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους βουλευτές των κομμάτων που στο τελευταίο πόθεν έσχες του 2011 δήλωσαν ότι έχουν στην κατοχή τους κατά μέσο όρο 12 ακίνητα έκαστος.
Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει αν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί, αφού ήδη τώρα ξεραίνουν το σκ....τους όπως μας είπε πριν μερικές μέρες ο βουλευτής και λογικά πως να ζήσουν με τον ψωρομισθό που παίρνουν. Ειδικά οι περισσότεροι αρχηγοί κομμάτων έχουν στην κατοχή τους σύμφωνα με το πόθεν έσχες, αρκετά σπίτια, Σαμαράς 15, Βενιζέλος 27, Κουβέλης 18, Καμμένος 8 πλην του Κυρίου Τσίπρα που όχι μόνο έχει ένα μόνο σπίτι, αλλά μένει και στο νοίκι, δεν σας γράφω για τα οικόπεδα γιατί θα πάθετε κατάθλιψη.
Ελάχιστα ακίνητα έχουν βέβαια και οι βουλευτές του ΚΚΕ, αφού η ιδιοκτησία σχεδόν δεν επιτρέπεται.
Θυμόσαστε τον προβληματισμό του Πάγκαλου που δεν είναι πια βουλευτής για το πώς θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους για τα ακίνητα που κατέχει και τα οποία δεν μπορεί να πουλήσει λόγω πτώσης των τιμών.
Όλοι αυτοί λοιπόν, περιμένουν την ανάκαμψη, οι μεν από την πολιτική που εφαρμόζουν και οι δε από την πολιτική που θα εφαρμόσουν αν κυβερνήσουν.
Η ανάκαμψη μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους:
α) Με βελτίωση των σχέσεων κυβέρνησης-εκκλησίας και περισσότερες προσευχές
β) Με βαρύ χειμώνα και θάνατο όσο γίνεται περισσότερων συνταξιούχων, γεγονός που θα βελτιώσει την οικονομία των ασφαλιστικών ταμείων
γ) Με ένα σοβαρό πρόγραμμα επένδυσης και καλή πληροφόρηση στο ποδοσφαιρικό στοίχημα διαφόρων χωρών
δ) Mε αύξηση της φορολογίας μισθωτών και συνταξιούχων και αντίστοιχη μείωση της φορολογίας μεγάλων επιχειρήσεων, ώστε να έχουν κίνητρα για επενδύσεις
ε) Με περαιτέρω αύξηση της επιδότησης των μεγαλοεργολάβων που ελέγχουν το εθνικό δίκτυο και βλέπουν τα κέρδη τους να μειώνονται συνέχεια, γι' αυτό η τωρινή κυβέρνηση, όρισε σαν ποσοστό συμμετοχή τους στα έργα το 20% αντί του 50% που ήταν η προηγούμενη συμφωνία
στ) Θα γίνουν ειδικές προσλήψεις με άτομα οι οποίοι θα κάνουν συνεχούς ελέγχους σε όλη την χώρα για να εντοπίσουν την ανάκαμψη, ώστε να μην χαθεί λεπτό μετά τη εμφάνισή της.
Θα μπορούσαν να το τραβήξω πολύ ακόμα, αλλά είναι και Σάββατο βράδυ.
Τελειώνω με την αγωνία μιας κοπελίτσας στο τρένο σε τηλεφωνική συζήτηση με φίλη της για το αν πρέπει να δεχθεί την δουλειά που της προτείνουν και η οποία προφανώς δεν της άρεσε.
Η απορία της ήταν η εξής: και αν δεν δεχθώ και σε 10 μέρες καταρρεύσουν τα πάντα και η κατάσταση χειροτερεύσει, πώς θα ζήσω;
Aνάκαμψη με αύξηση φόρων και μείωση μισθών δεν πρόκειται να έρθει ούτε σε 50 χρόνια, απλά τα παιδιά των σημερινών πολιτικών θα κυβερνούν μια χώρα με ανεργία πάνω από 50% και γιατί τα παιδιά των πολιτικών; γιατί τα υπόλοιπα, απλά εδώ και πολλά χρόνια δεν σπουδάζουν, ενώ τα δικά τους είναι σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Kώστας Ζουγρής