Argus-Wishbone Ash (1972)

49 χρόνια μετά το Argus παραμένει πρωτοπόρο

51 χρόνια, από την άνοιξη του 1972 που κυκλοφόρησε το Argus παραμένει ένας δίσκος που άνοιξε τον δρόμο για την τεχνική που χρησιμοποίησαν πολλά συγκροτήματα στην συνέχεια, γι' αυτό και συνεχίζει να έχει φανατικούς φίλους και στην χώρα μας.

Aν και δεν προορίζεται ως concept άλμπουμ, το άλμπουμ έχει μεσαιωνικό θέμα ως ένα βαθμό, ιδιαίτερα στη δεύτερη πλευρά. Περιλαμβάνει ένα μείγμα από progressive rock , folk και hard rock , και θεωρείται ένα ορόσημο στην εξέλιξη της εναρμόνισης της κιθάρας με δίδυμους οδηγούς, που αργότερα υιοθετήθηκε από συγκροτήματα όπως οι Thin Lizzy και Iron Maiden . Ο ηχολήπτης στο Argus ήταν ο Martin Birch , ο οποίος συνεργάστηκε επίσης με τους Deep Purple , αργότερα με τους Black Sabbath , τους Iron Maiden και άλλα συγκροτήματα σκληρής ροκ. Το μεγαλύτερο μέρος των στίχων δόθηκε από τον μπασίστα/πρωτο τραγουδιστή Martin Turner , αν και όλα τα μέλη πιστώνονται με τη μουσική και τις διασκευές. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Derek Lawrence . 

Το Argus κυκλοφόρησε σε δίσκο βινυλίου στις 28 Απριλίου 1972. Αργότερα κυκλοφόρησε σε CD το 2002, με ένα remix (από τον Martin Turner) του αρχικού άλμπουμ καθώς και τα τρία ζωντανά κομμάτια από το EP Live από το προωθητικό EP του Memphis , ηχογραφημένο στα στούντιο του WMC-FM.

Το 2007, μια deluxe έκδοση του Argus με 2 CD κυκλοφόρησε στην Ευρώπη από την Island Records . Αυτό περιελάμβανε τη μίξη του 1972 καθώς και επιπλέον κομμάτια του BBC Session.

Το 2008, ο Martin Turner κυκλοφόρησε μια νέα ηχογράφηση του Argus με τίτλο Argus Through the Looking Glass . Ο Wishbone Ash κυκλοφόρησε μια ζωντανή έκδοση του άλμπουμ, το Argus "Then Again" Live .

Στην προσπάθεια να συγκεντρώσουμε κάποιο ποσό που θα βοηθούσε την εύρυθμη λειτουργία της σελίδας μας και παρά το γεγονός ότι η ανταπόκριση είναι σχεδόν μηδαμινή, κάτι που δεν με κάνει να νιώθω ευχάριστα, όχι για τα χρήματα που ενδεχομένως θα έστελναν, αλλά για το ότι εγώ και ο Πετρίδης βλέπουμε το μειωμένο ενδιαφέρον, όχι μόνο των νέων για την μουσική.

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μία ακόμα προσπάθεια με έναν νέο τρόπο που θα τον ονομάσω ας πούμε hotline music 4-5 και θα στέλνω σε όσους μας ενισχύουν με τουλάχιστον 20 ευρώ τον χρόνο λίστες όπως θα έρχονται θεματολογικά στο μυαλό μας.

Όλοι εσείς που μας έχετε στηρίξει στην προσπάθεια μας  θα είστε μέσα στην λίστα αυτών που θα λαμβάνουν ό,τι στέλνουμε, ανεξάρτητα του ποσού που έχετε στείλει τους τελευταίους 12 μήνες και για το οποίο σας ευχαριστούμε.

Στους επόμενους μήνες ίσως κάνουμε μία αναθεώρηση της λίστας οι οποία όμως πάντα θα καλύπτει το 1 έτος.

Κώστας Ζουγρής

SOMETIME WORLD

 

 

THE KING WILL COME

 

 

THROW DOWN THE SWORD

 

 

Video Url