Take On Me-A-ha, 38 χρόνια πριν Νο 1

Take On Me-A-ha, 35 χρόνια πριν Νο 1

Κλείστε τα μάτια και μεταφερθείτε στα 1985, πες τε μας τι θυμόσαστε;

Οι A-ha ήταν οι τελευταίοι Νορβηγοί πριν το ντουέτο Nico & Vinz που είχαν πάει στα 5 πρώτα της Αμερικής το 1985 (Νο 1) με το Take On Me. 63 ετών ο τραγουδιστής τους Morten Harket

Το " Take On Me " στην αρχική έκδοση, ηχογραφήθηκε το 1984 και έγινε από τον Tony Mansfield , καθώς και remix από τον John Ratcliff.

Η διεθνής επιτυχία του 1985 έγινε από τον Alan Tarney για το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του γκρουπ, Hunting High and Low (1985). Η ηχογράφηση συνδυάζει synth-pop με ποικίλα όργανα, όπως ακουστικές κιθάρες, πλήκτρα και ντραμς.

Η αρχική έκδοση του 1984 "Take On Me" απέτυχε να μπει στο chart στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και η δεύτερη έκδοση στην πρώτη από τις δύο κυκλοφορίες του 1985. Η δεύτερη από αυτές τις κυκλοφορίες του 1985 μπήκε στα charts τον Σεπτέμβριο του 1985, φτάνοντας στη δεύτερη θέση στο UK Singles Chart τον Οκτώβριο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Οκτώβριο του 1985, το σινγκλ ανέβηκε στην κορυφή του Billboard 's Hot 100 , αναμφίβολα ενισχύθηκε από την ευρεία προβολή στο MTV του καινοτόμου μουσικού βίντεο του σκηνοθέτη Steve Barron που παρουσίαζε το συγκρότημα σε μια ζωντανή σειρά κινουμένων σχεδίων με μολύβι-σκίτσο.

Το βίντεο κέρδισε έξι βραβεία και προτάθηκε για άλλα δύο στα MTV Video Music Awards 1986 .

 

 

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/