Mr. Tambourine Man-Bob Dylan/Byrds

Mr. Tambourine Man-Bob Dylan

Το ηχογράφησε ο Dylan στις 9 Ιουνίου 1964, μερικούς μήνες αργότερα το έκαναν επιτυχία οι Byrds

Το " Mr. Tambourine Man " γράφτηκε από τον Bob Dylan και κυκλοφόρησε ως το πρώτο κομμάτι της ακουστικής πλευράς του άλμπουμ του τον Μάρτιο του 1965 " Bringing It All Back Home" . Η δημοτικότητα του τραγουδιού οδήγησε στον Dylan να το ηχογραφήσει ζωντανά πολλές φορές και έχει συμπεριληφθεί σε πολλά άλμπουμ συλλογής. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει χρησιμοποιηθεί ή αναφέρεται σε τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και βιβλία.

Το τραγούδι έχει ερμηνευτεί και ηχογραφηθεί από πολλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Byrds , Judy Collins , Melanie , Odetta και Stevie Wonder μεταξύ άλλων. Η έκδοση των Byrds κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1965 ως το πρώτο τους σινγκλ στην Columbia Records , φτάνοντας στο νούμερο 1 τόσο στο Billboard Hot 100 chart όσο και στο UK Singles Chart , καθώς και το ομώνυμο κομμάτι του ντεμπούτου άλμπουμ τους, Mr. Tambourine Man .

Η ηχογράφηση του από τους Byrds άσκησε επιρροή στη διάδοση των μουσικών υποειδών της folk rock και της jangle pop, που οδήγησε πολλά σύγχρονα συγκροτήματα να μιμηθούν τη συγχώνευση των jangly κιθάρων και των πνευματικών στίχων στον απόηχο της επιτυχίας του σινγκλ. Ο ίδιος ο Dylan επηρεάστηκε εν μέρει για να ηχογραφήσει με ηλεκτρικά όργανα , αφού άκουσε την επανεπεξεργασία του τραγουδιού του από τους Byrds.

Video Url

 

 

Video Url