Broken Wings-Mr Mister

Broken Wings-Mr Mister

Νο 1 στην Αμερική τον Δεκέμβριο του 1985. O Richard Page έγινε 70 ετών

Ηχογραφήθηκε από το αμερικάνικο ποπ ροκ συγκρότημα Mr. Mister . Κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1985 ως το βασικό σινγκλ από το δεύτερο άλμπουμ τους Welcome to the Real World . Έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 τον Δεκέμβριο του 1985, όπου παρέμεινε για δύο εβδομάδες. Κυκλοφόρησε καθώς το συγκρότημα επρόκειτο να ξεκινήσει μια περιοδεία στις ΗΠΑ για την Tina Turner .

Το "Broken Wings" έγινε το πρώτο από τα δύο διαδοχικά νούμερο ένα της μπάντας στα αμερικανικά charts, ενώ ο άλλος κορυφαίος ήταν ο " Kyrie" . Εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, το "Broken Wings" ανέβηκε στην κορυφή των τσαρτ στον Καναδά, ανέβηκε στην πρώτη δεκάδα των τσαρτ στην Αυστραλία, το Βέλγιο (Φλάνδρα), την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας , την Ελβετία , το Ηνωμένο Βασίλειο και Δυτική Γερμανία και η πρώτη εικοσάδα των τσαρτ στην Αυστρία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία και τη Σουηδία .

Το ασπρόμαυρο μουσικό βίντεο για το "Broken Wings", σκηνοθέτησε ο Oley Sassone.  Διαθέτει τον βασικό τραγουδιστή/μπασίστα Ρίτσαρντ Πέιτζ να οδηγεί στην έρημο με ένα κλασικό Ford Thunderbird , την πρώτη νύξη για πουλιά. Υπάρχει μια σκηνή όπου η Πέιτζ κάθεται σε μια εκκλησία όταν ένα Χάρις Χοκ πετάει μέσα από το παράθυρο και προσγειώνεται δίπλα του στο στασίδι και ανταλλάσσουν ένα βλέμμα. Το πλήρες συγκρότημα εμφανίζεται επίσης σε σκηνές παραστάσεων. Στο βίντεο εμφανίζονται και ένας άγνωστος άνδρας με μια γυναίκα να χορεύουν ταγκό . Φαίνονται μόνο από τη μέση και κάτω. Στο τέλος του βίντεο φαίνεται η σελίδα δίπλα στο Thunderbird με το καπό του οχήματος ανοιχτό.

Video Url