Oι Fleetwood Mac ήταν συγκρότημα του Peter Green

Oι Fleetwood Mac ήταν συγκρότημα του Peter Green

Το πρώτο όνομα των Fleetwood Mac ήταν Peter Green's Fleetwood Mac και αυτός ο εξαιρετικός κιθαρίστας που πέθανε σε ηλικία 73 ετών, αναγκάστηκε να τους εγκαταλείψει μετά από τα προβλήματα υγείας που του προκάλεσαν τα ναρκωτικά, μια περίπτωση Syd Barett με την διαφορά ότι αυτός έπαιζε ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο συγκρότημα.

Οι Fleetwood Mac  σχηματίστηκαν το 1967 στο Λονδίνο. Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερους από εκατό εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.

Κατά τα πρώτα τους χρόνια, βασίστηκαν στα blues, αλλά μετά τα μέσα της δεκαετίας του '70 υιοθέτησαν ένα pop rock ύφος, με το οποίο γνώρισαν τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες. Από την ίδρυση τους, τα μόνα σταθερά μέλη είναι ο ντράμερ Μικ Φλίτγουντ και ο μπασίστας Τζον ΜακΒί, άπό τους οποίους πήρε το όνομα του και το συγκρότημα.

Το άλμπουμ "Rumours" που κυκλοφόρησαν το 1977, βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας με τους δίσκους με τις περισσότερες πωλήσεις, αφού ξεπέρασε τα σαράντα εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Ο Peter Green, ήταν κορυφαίος κιθαρίστας που εκτιμούν ιδιαίτερα και στην Αμερική. Τον αντέγραψαν πολλοί.

Video Url

 

 

Video Url