Johnny Hallyday: Νέος δίσκος για τον Γάλλο ροκ σταρ, ένα τελευταίο δώρο στους θαυμαστές του...

Johnny Hallyday: Νέος δίσκος για τον Γάλλο ροκ σταρ, ένα τελευταίο δώρο στους θαυμαστές του...

O 51ος δίσκος του άλλοτε "ινδάλματος των νέων", που πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου 2017 σε ηλικία 74 ετών από καρκίνο, αποτελεί ένα εξαιρετικό προϊόν της δισκογραφικής εταιρίας Warner Music France, με τη διάθεση στην αγορά 800.000 αντιτύπων.

Οι λάτρεις του ρόκερ, ορισμένοι από τους οποίους είχαν συγκεντρωθεί από τις 21.30 τοπική ώρα της Πέμπτης, περίμεναν υπομονετικά κατά μήκος του προστατευτικού κιγκλιδώματος που είχε τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο πριν αγοράσουν τον δίσκο που πωλείται σε απλό CD, σε βινύλιο και σε συλλεκτικό CD που συνοδεύεται από βιβλίο. Το τελευταίο διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό.

Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα η υπηρεσία ασφάλειας του Fnac άφησε να περάσουν οι πρώτοι 20 πελάτες, πριν εμποδίσει την είσοδο στους επόμενους. Δέκα λεπτά αργότερα ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία για να κατευθυνθεί μέσα στο κατάστημα η ροή των πελατών.

Την ίδια στιγμή, η Λετισιά Χαλιντέι, η χήρα του ρόκερ, αναρτούσε στους λογαριασμούς της στο Instagram και στο Twitter μηνύματα για το γεγονός αυτό: "Σ' εσένα, Στην αγάπη μας, Στις αγάπες σου, Στο πάθος για τη ζωή, Στην ελευθερία της σκέψης, Στη μουσική σου, Σ'αγαπώ για πάντα".

Άλλα καταστήματα άνοιξαν ταυτόχρονα τις πύλες τους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην υπόλοιπη Γαλλία.

Εκτός από τα δισκοπωλεία, ορισμένα από τα οποία προέβλεψαν να μείνουν ανοικτά έως τις 04.00 τοπική ώρα, άλλα που δεν πωλούν δίσκους, όπως οι αλυσίδες σουπερμάρκετ Atac και Simply Market, πωλούν από σήμερα το πρωί τον δίσκο του ρόκερ, ο οποίος στην καριέρα του πούλησε πάνω από 110 εκατομμύρια δίσκους.

"Ηδη, ο δίσκος είναι πλατινένιος", δήλωσε σήμερα στο δίκτυο RTL ο Τιερί Σασάνζ, ο πρόεδρος της Warner, της δισκογραφικής εταιρίας του Χαλιντέι από το 2005. Πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, θεωρείτο σίγουρο ότι ο δίσκος θα γίνει πλατινένιος, μόνο από τις προπωλήσεις", είχε δηλώσει τη Δευτέρα.

Η επιβράβευση αυτή συνεπάγεται την πώληση 100.000 αντιτύπων. Ωστόσο, ο Σασάνζ δεν αποκάλυψε αριθμητικά τον στόχο των πωλήσεων για το άλμπουμ.

Ο πιο πολυαναμενόμενος δίσκος της χρονιάς, που συνδυάζει ροκ, μπλουζ και ροκαμπίλι, περιλαμβάνει δέκα τραγούδια: "J'en parlerai au diable", "Mon pays, c'est l'amour", "Made in rock'n' roll", "Pardonne-moi", "4m2", "Back in LA", "L'Amérique de William", "Un enfant du siecle", "Tomber encore", "Je ne suis qu'un homme".

Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή του άλμπουμ, του οποίου η κυκλοφορία ήταν αβέβαιη επί δύο μήνες λόγω μιας δικαστικής διαδικασίας των μεγαλύτερων παιδιών του καλλιτέχνη, της Λορά Σμετ και του Νταβίντ Χαλιντέι, η δισκογραφική εταιρία έλαβε αυστηρά μέτρα για την τήρηση της εμπιστευτικότητας σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής. Όλα τα αντίτυπα κατασκευάστηκαν μέσα σε ένα εργοστάσιο στην Ιταλία, κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο για έναν τόσο μεγάλο αριθμό αντιτύπων.

"Οι παλέτες με τους δίσκους τοποθετούνταν ψηλά ώστε να μην μπορούν να ανοιχτούν από κακόβουλους υπαλλήλους", είπε ο Σασάνζ και διευκρίνισε ότι ο κωδικός του άλμπουμ σε όλη τη διαδικασία παραγωγής ήταν "JPS Elektra" (από τα αρχικά του πραγματικού ονόματος του καλλιτέχνη, Ζαν-Φιλίπ Σμετ, και αυτό μιας ιστορικής εταιρίας που ανήκει σήμερα στη Warner)

Πηγή: ΑΠΕ