H Rihanna πρέσβειρα για τα νησιά Barbados

H Rihanna πρέσβειρα για τα νησιά Barbados

Η τραγουδίστρια της ποπ, η ηθοποιός και η σχεδιαστής Rihanna μπορεί να προσθέσει ένα άλλο βραβείο στον αυξανόμενο κατάλογο επιτυχιών της, αφού της δόθηκε ένας νέος πρεσβευτικός ρόλος από την κυβέρνηση του Μπαρμπάντος.

Η καλλιτέχνης, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Robyn Rihanna Fenty, ονομάστηκε Έκτακτη και Πληρεξούσιος Πρέσβειρα για την πατρίδα της την Πέμπτη.

Ο ρόλος αυτός περιλαμβάνει την προώθηση της εκπαίδευσης, του τουρισμού και των επενδύσεων.

Η πρωθυπουργός Mia Amor Mottley δήλωσε ότι τιμήθηκε να με τον τίτλο γιατί.

"Η Rihanna έχει μια βαθιά αγάπη για αυτή τη χώρα και αυτό αντικατοπτρίζεται στην φιλανθρωπία της, ειδικά στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, δείχνει επίσης τον πατριωτισμό της για τη χώρα αυτή και εξακολουθεί να θεωρεί το νησί ως το σπίτι της, "δήλωσε η πρωθυπουργός σε κυβερνητική δήλωση.

"Έχει επίσης αποδείξει, πέρα ​​από την επιτυχία της ως ποπ εικονίδιο, την αξιοσημείωτη δημιουργική αίσθηση και την πονηρία των επιχειρήσεων. Είναι λοιπόν σωστό να ασχοληθούμε και να την εξουσιοδοτήσουμε να παίξει έναν πιο καθοριστικό ρόλο καθώς εργαζόμαστε για την πρόοδο των Μπαρμπάντος".

H Rihanna γεννήθηκε στο Saint Michelle στα Μπαρμπάντος και μεγάλωσε στην πρωτεύουσα Bridgetown.

Έζησε εκεί τα νεανικά της χρόνια όταν ανακαλύφθηκε από μια Αμερικανική δισκογραφική εταιρεία.

Πέρυσι ένας δρόμος στον οποίο ζούσε μετονομάστηκε σε Rihanna Drive προς τιμήν της.

Σε μια δήλωση που αποδέχεται τον νέο της ρόλο, η τραγουδίστρια (η οποία τώρα περιγράφεται ως πρέσβειρα Fenty από την κυβέρνηση των Μπαρμπάντος) δήλωσε ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πιο υπερήφανη για την ανάληψη ενός τόσο σημαντικού τίτλου» στην πατρίδα της.

"Κάθε πολίτης των Μπαρμπάντος θα πρέπει να διαδραματίσει τον ρόλο του σε αυτή την προσπάθεια και είμαι έτοιμη και ενθουσιασμένη που θα αναλάβω την ευθύνη. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την πρωθυπουργό Mottley και την ομάδα της για να βοηθήσουμε τα Μπαρμπάντος".