Radio Free Europe-REM

Radio Free Europe-REM

Κάθε πρωί κάποιο τραγούδι έρχεται στην σκέψη μας, ο Νίκος Μπούζας σκέφτηκε τους REM από το 1981.

Από το ντεμπούτο σινγκλ του αμερικανικού εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος REM , που κυκλοφόρησε το 1981 στη βραχύβια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Hib-Tone . Το τραγούδι περιλαμβάνει "τι επρόκειτο να γίνει το σήμα κατατεθέν ακατάληπτοι στίχοι που ξεχώρισαν τη δουλειά των REM από τότε." To 1983 στις 12 Απριλίου ήταν ένα από τα τραγούδια του πρώτου τους άλμπουμ Μurmur

Το σινγκλ έλαβε την αναγνώριση των κριτικών και η επιτυχία του χάρισε στο συγκρότημα μια δισκογραφική συμφωνία με την IRS Records . Οι REM ηχογράφησαν ξανά το τραγούδι για το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1983, Murmur . Η επανηχογράφηση για το IRS έγινε το πρώτο σινγκλ του γκρουπ, φτάνοντας στο νούμερο 78 στο Billboard Hot 100 chart. Το τραγούδι βρίσκεται στην 389η θέσηΤα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών του Rolling Stone .

Το 2010, προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου για να ορίσει "το μοτίβο για μεταγενέστερες indie ροκ κυκλοφορίες μέσω της διάρρηξης στο κολεγιακό ραδιόφωνο ενόψει της γενικής αδιαφορίας του mainstream ραδιοφώνου". Έχει εμφανιστεί και στην ταινία του 1984 The Party Animal .

Video Url

 

Video Url