Beatles : Αυτό ήταν το τραγούδι που μισούσε ο Paul McCartney

Instagram @thebeatles

Είναι προφανές ότι δεν ήταν όλα τα τραγούδια των Beatles αγαπημένα για τους δημιουργούς τους

Η συνεργασία των Lennon & McCartney δεν ήταν απλά αυτό που απογείωσε τους Beatles κάνοντας τους το πιο δημοφιλές συγκρότημα όλων των εποχών. Ήταν και ένας όρος εμπορικός καθώς ως γνωστόν, πολλά τραγούδια φέρουν την υπογραφή τους παρά το γεγονός ότι ενίοτε, τα έχει γράψει αποκλειστικά είτε ο ένας είτε ο άλλος. Κάτι που προφανώς έκανε κάποιο από αυτό το υλικό εν μέρει απωθητικό για τους δύο.

Μπορεί να μην έχει μιλήσει κάποιος από τους δύο δημόσια για αυτό, ωστόσο πολλοί καλοθελητές μίλησαν εξ ονόματος τους. Στο βιβλίο του Here, There and Everywhere: My Life Recording the Music of the Beatles, ο μηχανικός ήχου Geoff Emerick θα μιλήσει για το τραγούδι που αντιπαθούσε ιδιαίτερα ο Paul McCartney. Επρόκειτο για το Revolution 9 από το White Album. «Ο Paul απλά δεν το είδε ποτέ ως μουσική των Beatles. Και σίγουρα δεν συμφωνούσε ότι αυτή η κατεύθυνση που οι Beatles έπρεπε να ακολουθήσουν". Ήταν μάλιστα έτοιμοι να διαφωνήσουν έντονα, όταν ο Lennon πρότεινε την κυκλοφορία του Revolution 9 ως single, στη θέση του Hey Jude.

Ο Lennon ο οποίος αγαπούσε πολύ το συγκεκριμένο τραγούδι, είπε στο Rolling Stone το 1970 : "Το Revolution 9 είναι μια υποσυνείδητη εικόνα του τι πιστεύω ότι θα συμβεί, όταν αυτό συμβαίνει. Όπως ακριβώς με το προσχέδιο μιας επανάστασης."

 

 

Tags