Κάρολος Ντίκενς... Οι επιρροές του είναι παντού

Κάρολος Ντίκενς...  Οι επιρροές του είναι παντού

Ο Charles Dickens γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1812 και απεβίωσε στις 9 Ιουνίου του 1870 σε ηλικία 58 ετών.. Υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους Άγγλους μυθιστοριογράφους και θεωρείται ένας από τους καλύτερους συγγραφείς της Βικτωριανής Εποχής (19ος αιώνας). Η δημοτικότητά του ποτέ δεν μειώθηκε στη διάρκεια της ζωής του και σήμερα ακόμη η εκτίμηση για το έργο του είναι πολύ υψηλή.

 

Πολλά από τα μυθιστορήματα του, με το έντονο ενδιαφέρον που παρουσίαζαν για την κοινωνική μεταρρύθμιση, εμφανίστηκαν αρχικά στα περιοδικά σε συνέχειες, κάτι που εκείνη την εποχή ήταν πολύ διαδεδομένο. Σε αντίθεση με άλλους συγγραφείς, οι οποίοι ολοκλήρωναν τα μυθιστορήματα τους πριν τα εκδώσουν σε συνέχειες, έγραφε το μυθιστόρημά του και το εξέδιδε συγχρόνως σε συνέχειες. Η πρακτική αυτή προσέδωσε στις ιστορίες του ένα συγκεκριμένο ρυθμό, ο οποίος τονιζόταν από δραματικές στιγμές με αποτέλεσμα το κοινό να περιμένει με ανυπομονησία τη συνέχεια του μυθιστορήματος. Η συνεχής δημοτικότητα των μυθιστορημάτων και των μικρών ιστοριών του είναι τέτοια που δε σταμάτησαν ποτέ να εκδίδονται.

 

Η δουλειά του έχει επαινεθεί για την καλλιέργεια της πεζογραφίας και τις μοναδικές μορφές που δημιούργησε από συγγραφείς όπως ο Τζορτζ Γκίσινγκ, ο Λέων Τολστόι και ο Γκίλμπερτ Κηθ Τσέστερτον, αν και άλλοι, όπως ο Χένρι Τζέιμς και η Βιρτζίνια Γουλφ, την επέκριναν για τη συναισθηματικότητα και την αληθοφάνεια της.

 

Οι Uriah Heep πήραν το όνομα τους από χαρακτήρα που υπάρχει στο βιβλίο του David Copperfield

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από wikipedia