Ray Bradbury: Ήταν ο πατέρας της επιστημονικής φαντασίας

Ray Bradbury: Ήταν ο πατέρας της επιστημονικής φαντασίας

Ο Ray Douglas Bradbury γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1920 στο Βόκεγκαν του Ιλινόις και απεβίωσε στις 5 Ιουνίου του 2012 στο Λος Άντζελες...Ήταν ιδιαίτερα γνωστός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Για την επίδρασή του στη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας του 20ού αιώνα αποκαλείτο «πατέρας» της επιστημονικής φαντασίας. Αναγνωρίζεται ως ο συγγραφέας του οποίου το έργο εξασφάλισε στη σύγχρονη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας ευρύτερη αναγνώριση. Του άρεσε ιδιαίτερα ο Έντγκαρ Άλαν Πο, χάρη στον οποίο ανακάλυψε τη λογοτεχνία μόλις στα επτά του χρόνια. Στις αφηγήσεις του Μπράντμπερι η καθημερινότητα μετασχηματίζεται σε ασυνήθιστη και πολλές φορές επικίνδυνη δυστοπία.

Είχε λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών των ΗΠΑ που του απένειμε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το 2004, και το μετάλλιο της Ordre des Arts et des Lettres (τάξης Γραμμάτων και Τεχνών -Commandeur) της Γαλλίας.

Γνωστότερα έργα του, το Fahrenheit 451 του 1953, τα Χρονικά του Άρη του 1950 και το The Illustrated Man του1951. Πολλά από τα έργα του έχουν διασκευαστεί για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Πηγή: Wikepedia

The 13th Apostle

The Beast from 20,000 Fathoms

Dandelion Wine (film)

The Electric Grandmother

Fahrenheit 451 (1966 film)
Fahrenheit 451 (2018 film)

The Halloween Tree (film)

The Illustrated Man (film)

Ray Bradbury's Chrysalis

The Screaming Woman
Something Wicked This Way Comes (film)
A Sound of Thunder (film)

The Veldt (film)