11 τραγούδια με αναφορά στον Charles Bukowski

11 τραγούδια με αναφορά στον Charles Bukowski

Ο Heinrich Karl Bukowski Γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1920 στην Γερμανία, πέθανε 9 Μαρτίου 1994 στο Λος Άντζελες.

Ήταν Γερμανός-Αμερικανός ποιητής και συγγραφέας, που έζησε κυρίως στο Λος Άντζελες. Έγραψε πάνω από 50 βιβλία, καθώς και πολλά μικρότερα κομμάτια, και έχει αναγνωριστεί ως πολύ σημαντικός για το είδος του, ενώ συχνά αναφέρεται από πολλούς συγγραφείς και ποιητές ως μεγάλη επιρροή. Στα ελληνικά το όνομά του προφέρεται σωστά "Μπουκόβσκι" και όχι "Μπουκόφσκι".

Το 1969, ο Τζον Μάρτιν, εκδότης των Black Sparrow Press, δίνει 100$ το μήνα στον Μπουκόβσκι για το υπόλοιπο της ζωής του, ώστε να ασχοληθεί μόνο με τη συγγραφή. Ο Τσαρλς παραιτείται σε ηλικία 49 ετών από το ταχυδρομείο για να αφοσιωθεί στο γράψιμο. Όπως εξήγησε κι ο ίδιος αργότερα σε ένα γράμμα: "Έχω μία από τις δύο επιλογές -- να παραμείνω στο ταχυδρομείο και να τρελαθώ... ή να μείνω εκεί έξω, να το παίξω συγγραφέας και να πεθάνω της πείνας. Αποφάσισα να πεθάνω της πείνας.". Σε λιγότερο από ένα μήνα, έγραψε το πρώτο του βιβλίο που ήταν το Ταχυδρομείο (Post Office), το οποίο εκδόθηκε το 1971.

Πέθανε από λευχαιμία στις 9 Μαρτίου 1994, στο San Pedro της Καλιφόρνια σε ηλικία 73 ετών, λίγο καιρό αφότου είχε τελειώσει το τελευταίο του βιβλίο "Αστυνομικό" (Pulp). Πάνω στον τάφο του είναι γραμμένες οι λέξεις "Μην Προσπαθείς" (Don't Try). Σύμφωνα με τη γυναίκα του, το νόημα των παραπάνω λέξεων έχει να κάνει με τις παρακάτω φράσεις: "Εάν σπαταλάς όλη σου την ώρα προσπαθώντας, τότε το μόνο που πράττεις είναι να προσπαθείς. Γι' αυτό μην προσπαθείς. Πράξε".

 

1.DIRTY DAY-U2 το αφιέρωσαν σ' αυτόν όταν κυκλοφόρησε το 1993

 

 

2. It's Just Me-Jon Bon Jovi

 

 

3. Feels So Good-311

 

 

4. Hollywood Boulevard-Big Audio Dynamite

 

 

5. In the City-Razorlight

 

 

6. We Call Upon the Author-Nick Cave

 

 

7. Trade in Your Guns for a Coffin-Rob Zombie

 

 

8. Mellowship Slinky in B Major-Red Hot Chili Peppers

 

 

9. Little Blue-The Beautiful South

 

 

10. Hdskrinkerea-The Mission UK

 

 

11. Bukowski-Modest Mouse