3 ημέρες τζαζ στη Στέγη - 6o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

3 ημέρες τζαζ στη Στέγη - 6o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

Η εξωστρέφεια και η δυναμική της ελληνικής τζαζ σκηνής σε ένα τριήμερο με τολμηρές συνεργασίες Ελλήνων και ξένων μουσικών. Αν και είναι το 6ο Πανόραμα, θα συμβούν πολλά για 1η φορά...

Το φετινό Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοδοξεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αφού επιχειρεί –με τη συνεργασία των μουσικών που συμμετέχουν– πρωτότυπους και ευφάνταστους συνδυασμούς με στόχο τη δημιουργία πρωτογενών έργων και σχημάτων.

Για πρώτη φορά, τρεις σπουδαίοι πιανίστες θα βρεθούν μαζί στη σκηνή για ένα μοναδικό ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού. Πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός που θα καταγραφεί ως τέτοιο μέσα από τη συνομιλία τριών πιανιστών, κορυφαίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, στη σκηνή θα συμπράξουν οι Έλληνες Γιώργος Κοντραφούρης και Νίκος Αναδολής με τον Φινλανδό Aki Rissanen. Oι δύο από αυτούς, ο Γιώργος Κοντραφούρης και ο Νικόλας Αναδολής, έπαιξαν για πρώτη φορά σε τρίο με τον Αλέξανδρο Ορφανό, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Lost in Jazz, στην Τσαγκαράδα του Πηλίου το 2015.

Επίσης για πρώτη φορά, οι «Βερολινέζοι» GRIX (Φλώρος Φλωρίδης, Αντώνης Ανισέγκος και Γιώργος Δημητριάδης), που διερευνούν με δημιουργική εμμονή τα όρια του σύγχρονου μουσικού αυτοσχεδιασμού, θα συμπράξουν με την εξαιρετική βοκαλίστρια Λουκία Παλαιολόγου που αγαπάει να πειραματίζεται σε νέους ηχητικούς δρόμους.

Τη διοργάνωση θα κλείσει το διεθνές τρίο του Σπύρου Μάνεση, καταθέτοντας το δικό του δημιουργικό στίγμα. Το σχήμα διατηρεί δικαίως μια θέση στη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή, χάρη στην αποθέωση της μελωδικότητας, της δεξιοτεχνίας και της συνθετικής ικανότητας που χαρακτηρίζει το συνολικό άκουσμα του Μάνεση και των μουσικών συνοδοιπόρων του.

2 - 4 Δεκεμβρίου 2016 | Μικρή Σκηνή | 21:00

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου

Γιώργος Κοντραφούρης: πιάνο

Νίκος Αναδολής: πιάνο

Aki Rissanen: πιάνο

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

GRIX feat. Λουκία Παλαιολόγου

Φλώρος Φλωρίδης: reeds, πνευστά

Αντώνης Ανισέγκος: πιάνο

Γιώργος Δημητριάδης: τύμπανα

Λουκία Παλαιολόγου: φωνή

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Spyros Manesis Trio

Σπύρος Μάνεσης: πιάνο, συνθέσεις

Joao Hasselberg: κοντραμπάσο

Kaspars Kurdeko: ντραμς

Το Drambuie θα είναι στη Στέγη και θα προσφέρει μοναδικά cocktails από τις 20:00.

Για περισσότερα >> https://www.sgt.gr/gre/SPG1749

jazz panorama poster