H τζαζ του μέλλοντος από τον Giovanni Guidi έρχεται στη Στέγη

H τζαζ του μέλλοντος από τον Giovanni Guidi έρχεται στη Στέγη

O 30χρονος Ιταλός πιανίστας δεν διστάζει να εξερευνήσει διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, με τη διεθνή αναγνώριση να επιβραβεύει αδρά την πολυεπίπεδη τζαζ δημιουργικότητά του.

Ήχος με σολιστικά μέρη που κόβουν την ανάσα, κομμάτια που βασίζονται στα μπλουζ, μεταλλασσόμενα σε φόρμες «μεταφυσικής ομορφιάς», αναφορές σε κλασικούς Ρομαντικούς μουσουργούς (Chopin) και θρύλους της τζαζ (Thelonious Monk, Lennie Tristano). Αυτός είναι ο Τζοβάννι Γκουίντι που θα εμφανιστεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στις 30 Μαρτίου 2016.

Στην εμφάνισή του στη Στέγη θα τον συνοδεύσουν δύο κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης τζαζ, ο Gianluca Petrella και ο Louis Sclavis. Ο πολύ ταλαντούχος συμπατριώτης του Γκουίντι, Τζιανλούκα Πετρέλλα, είναι ένας από τους πλέον αξιόλογους τρομπονίστες παγκοσμίως, με ενθουσιώδεις κριτικές και διεθνείς διακρίσεις (Best Rising Star). Από την άλλη, ο παραγωγικότατος Γάλλος σαξοφωνίστας και κλαρινετίστας Λουί Σκλαβίς, με καριέρα τεσσάρων δεκαετιών και περισσότερους από 120 δίσκους στο ενεργητικό του, είναι ήδη γνωστός στο κοινό της Στέγης από την εντυπωσιακή εμφάνισή του με το Atlas Trio, τον Ιανουάριο του 2014.

Για περισσότερα >> https://www.sgt.gr/gre/SPG1453/