Smalltown Boy-Bronski Beat

Smalltown Boy-Bronski Beat

Το συγκρότημα πήρε το όνομα του από τον Bronski χαρακτήρα του Tin Drum βιβλίου του Gunter Grass. 62 ετών ο Jimmy Sommerville.

Το " Smalltown Boy " κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1984 ως το πρώτο σινγκλ από το ντεμπούτο άλμπουμ τους, The Age of Consent (1984). Το τραγούδι γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο τρία στην πατρίδα του συγκροτήματος το Ηνωμένο Βασίλειο.  Ήταν επίσης ένα νούμερο ένα επιτυχία στην Ολλανδία και το Βέλγιο,  και έφτασε στο top 10 στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ελβετία και τη Δυτική Γερμανία.

Έφτασε στο νούμερο 48 στο ποπ τσαρτ των ΗΠΑ και ήταν ένα νούμερο ένα χορευτικό χτύπημα των ΗΠΑ.  Ένα remix από τον Stephen Hague κυκλοφόρησε ως single στις 24 Δεκεμβρίου 1990. Το τραγούδι κυκλοφόρησε ξανά τον Δεκέμβριο του 2013 αφού συμμετείχε σε μια χριστουγεννιάτικη διαφημιστική καμπάνια για την Boots UK .

Το "Smalltown Boy" επαναηχογραφήθηκε επίσης από τον Jimmy Somerville και κυκλοφόρησε ως "Smalltown Boy Reprise" (2014) για την 30ή επέτειο από την αρχική του κυκλοφορία.