SPARKS Ένα γκρουπ που αξίζει να γνωρίσετε…

SPARKS Ένα γκρουπ που αξίζει να γνωρίσετε…

Οι Sparks είναι ένα αμερικανικό ποπ και ροκ ντουέτο που σχηματίστηκε από τους αδελφούς Ron (πλήκτρα) και Russell Mael (φωνητικά) στο Λος Άντζελες.

Το δίδυμο διακρίνεται για την ιδιόμορφη προσέγγισή τους στη σύνθεση τραγουδιών, με τη μουσική τους να συνοδεύεται συχνά από σοφιστικέ και έντονο στίχο, συχνά για γυναίκες, και μερικές φορές περιέχουν λογοτεχνικές αναφορές, καθώς και μια ιδιότυπη, θεατρική σκηνική παρουσία, που χαρακτηρίζεται από την αντίθεση μεταξύ των κινούμενων, υπερκινητικών γελοιοτήτων του Ράσελ και ενός 'μακάβριου στυλ'. 

Ο Mael έχει μια χαρακτηριστική φωνή ευρείας εμβέλειας, ενώ ο Ron Mael παίζει πλήκτρα σε ένα περίπλοκο και ρυθμικό στυλ.

Είχαν πολύ μεγαλύτερη επιτυχία στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ, αν και διατηρούν πιστή λατρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χρόνια πολλά Ron Mael, έγινε 78 ετών 

Ο Ronald David Mael (γεννημένος στις 12 Αυγούστου 1945)  είναι Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός, συνθέτης και παραγωγός δίσκων. 

Είναι ο παίκτης των πλήκτρων και ο κύριος τραγουδοποιός στο συγκρότημα Sparks που ίδρυσε με τον τραγουδιστή, περιστασιακό τραγουδοποιό και τον μικρότερο αδερφό Russell Mael το 1971.

Ο Mael είναι γνωστός για την ιδιόμορφη και ιδιότυπη προσέγγισή του στη σύνθεση τραγουδιών, Το περίπλοκο και ρυθμικό του στυλ στο πληκτρολόγιο και για τη νεκρή και χαμηλών τόνων, σκυθρωπή συμπεριφορά του στη σκηνή που συχνά μένει ακίνητος πάνω από το πληκτρολόγιό του σε έντονη αντίθεση με τις κινούμενες και υπερκινητικές γελοιότητες του frontman του Russell.

Διακρίνεται επίσης για τα συντηρητικά ρούχα του και το μοντέρνο μουστάκι του. Οι αδερφοί Mael είναι οι ιδρυτές της Lil' Beethoven Records.

PROPAGANDA

 

 

AT HOME AT WORK AT PLAY

 

 

HERE IN HEAVEN

 

 

COMPLAINTS

 

 

HAPPY HUNTING GROUND

 

 

IN THE FUTURE

 

 

THANKS BUT NOT THANKS

 

 

THIS TOWN …

 

 

NEVER TURN YOUR BACK ON MOTHER EARTH

 

 

NO 1 SONG IN HEAVEN

 

 

Μια επιλογή του Βαγγέλη Αναγνωστόπουλου