7 σημάδια ότι δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες

7 σημάδια ότι δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες

Παρόλο που η απώλεια μαλλιών είναι το πιο γνωστό σημάδι ότι δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες, υπάρχουν και άλλα σημάδια τα οποία πιθανόν να μην γνωρίζετε. Αν δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες, το σώμα σας θα σας στείλει σημάδια τα οποία είναι πιο παρατηρήσιμα απ’ όσο νομίζετε. Οι πρωτεΐνες είναι θεμελιώδεις για τη διατήρηση, ανάπτυξη και επιδιόρθωση των κυττάρων του σώματός σας. Αν πιστεύετε ότι όντως δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες, δείτε τα ακόλουθα σημάδια που ίσως να στέλνει το σώμα σας.

1. Λιγούρα

Οι πρωτεΐνες εξισορροπούν τα επίπεδα σακχάρου. Αν δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες, αυτό δε συμβαίνει και έτσι θα αρχίσετε να έχετε ξαφνική λιγούρα για γλυκά.

2. Ξηρό δέρμα, αδύναμα νύχια και μαλλιά

Αν δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες, τα μαλλιά σας θα αδυνατίσουν και θα γίνουν πιο εύθραυστα και έτσι θα πέφτουν πιο γρήγορα. Όσο για το δέρμα σας, είναι συχνό το να γίνεται τραχύ και αρκετά ξηρό. Αν παρατηρήσετε εξογκώματα στα πετσάκια σας, ίσως οφείλονται στην έλλειψη πρωτεϊνών.

3. Προβλήματα συγκέντρωσης

Αν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε, ίσως οφείλεται και αυτό στην έλλειψη πρωτεϊνών. Όταν το σώμα σας δεν παίρνει τις πρωτεΐνες που χρειάζεται, ίσως βιώσετε μικρά επεισόδια διαύγειας τα οποία ακολουθούνται από περισσότερη σύγχυση. Ο λόγος για τον οποίον συμβαίνει αυτό είναι οι διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου σας, το οποίο επηρεάζει απευθείας τον εγκέφαλό σας.

4. Πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις

7 σημάδια ότι δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες, πόνος στους μυς

Αν παρατηρήσετε αδυναμία στους μυς και έχετε πόνο στις αρθρώσεις ακόμη και όταν δεν γυμνάζεστε, το πρόβλημά σας ίσως οφείλεται στην έλλειψη πρωτεϊνών. Ο λόγος είναι πως οι ιστοί του σώματός σας, ειδικά οι μύες, απαιτούν πρωτεΐνες για να θραφούν σωστά.

5. Αργή επούλωση

Αν τα τραύματά σας αργούν πάντα να επουλωθούν, ίσως να φταίει ότι δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες. Να θυμάστε ότι οι πρωτεΐνες είναι αναντικατάστατες για την καλή επούλωση και την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Επιπλέον, είναι υπεύθυνες για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Αν έχετε έλλειψη πρωτεϊνών, θα παρατηρήσετε πως οι πληγές σας χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν.

6. Κατακράτηση υγρών

Μια φτωχή διατροφή ανεπαρκής σε πρωτεΐνες μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, η οποία θα σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι σε όγκο. Προσπαθήστε ν’ αποφύγετε τόσο το αλκοόλ όσο και το αλάτι, να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή και να πίνετε αρκετό νερό.

7. Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

Η έλλειψη πρωτεϊνών μπορεί ν’ αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, έτσι η ανεπάρκειά τους οδηγεί σε γενική ευπάθεια σε όλων των ειδών τις ασθένειες.

via: meygeia.gr