Δισκοθήκη: System Of A Down το ροκ πάντα είναι δυνατό

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι System of a Down είναι ένα αρμενικό-αμερικανικό heavy metal συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Glendale της Καλιφόρνια το 1994. Από το 1997, το συγκρότημα αποτελείται από τον Serj Tankian (φωνητικά, πλήκτρα). Daron Malakian (κιθάρα, φωνητικά); Shavo Odadjian (μπάσο, δεύτερα φωνητικά); και John Dolmayan (τύμπανα), ο οποίος αντικατέστησε τον αρχικό ντράμερ Andy Khachaturian.

Video Url

 

Το συγκρότημα σημείωσε εμπορική επιτυχία με την κυκλοφορία πέντε στούντιο άλμπουμ, τρία από τα οποία έκαναν το ντεμπούτο τους στο νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard 200. Το System of a Down έχει προταθεί για τέσσερα βραβεία Grammy και το τραγούδι τους "B.Y.O.B". κέρδισε ένα βραβείο Grammy για την καλύτερη ερμηνεία Hard Rock το 2006. Το συγκρότημα σταμάτησε να ηχογραφεί το 2006 και επανενώθηκε το 2010. Εκτός από δύο νέα τραγούδια το 2020 ("Protect the Land" και "Genocidal Humanoidz"), οι  System of a  Down δεν έχουν κυκλοφορήσει δίσκο πλήρους μήκους από τα άλμπουμ Mezmerize και Hypnotize το 2005. Το συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, ενώ δύο από τα σινγκλ τους, "Aerials" και "Hypnotize", έφτασαν στο νούμερο ένα στο τσαρτ Alternative Songs του Billboard .

Όλα τα μέλη του System of a Down είναι αρμενικής καταγωγής, έχουν γεννηθεί από Αρμένιους μετανάστες ή είναι και οι ίδιοι μετανάστες.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url