Betty White: Η γυναίκα με τη μακροβιότερη καριέρα στην τηλεόραση

Betty White: Η γυναίκα με τη μακροβιότερη καριέρα στην τηλεόραση

 

Η Betty White (Betty Marion White) είχε γεννηθεί στις 17 Ιανουαρίου του 1922,

Η διάσημη κωμική ηθοποιός έφυγε από τη ζωή, λίγες εβδομάδες πριν γιορτάσει τα 100ά της γενέθλια. Πέθανε στο σπίτι της το πρωί της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου του 2021.

Θεωρείται ότι ήταν η γυναίκα με τη μακροβιότερη καριέρα στην τηλεόραση, καθώς είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές σειρές τις τελευταίες 8 δεκαετίες. Ξεκίνησε την καριέρα της από το ραδιόφωνο το 1939, ενώ ο πρώτος της σημαντικός κωμικός ρόλος στην τηλεόραση ήρθε το 1973 όταν έπαιξε τη Sue Ann Nivens στο "The Mary Tyler Moore Show" μέχρι το 1977. Έγινε όμως παγκοσμίως διάσημη για τον ρόλο της Rose Nylund στη σειρά Τα Χρυσά Κορίτσια, το οποίο προβλήθηκε από το 1985 έως το 1992.

Είχε ενσαρκώσει περισσότερους από 115 ρόλους σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Είχε κερδίσει 5 βραβεία Emmy -- συμπεριλαμβανομένων δύο για το "Mary Tyler Moore", ένα για το "Golden Girls" και ένα για την εμφάνισή της "SNL" το 1975 -, ενώ είχε βραβευτεί και με Screen Actors Guild Award, American Comedy Awards και Grammy το 2012. Ήταν υποψήφια πολλές φορές για Χρυσή Σφαίρα και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία Lifetime Achievement.

Ήταν γνωστή για το χιούμορ της και συχνά απέδιδε το μυστικό της μακροζωίας της στη βότκα και τα hot dog ή στο ότι απέφευγε να τρώει οτιδήποτε πράσινο!

Για τα 100ά της γενέθλια στις 17 Ιανουαρίου είχε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη για τους θαυμαστές της, καθώς μια ταινίας-ντοκιμαντέρ για τη ζωή της θα παιζόταν μόνο για εκείνη την ημέρα στους κινηματογράφους της Αμερικής.

Video Url