Ennio Morricone για Tarantino: είναι ένας κρετίνος που αντιγράφει τους άλλους

Ennio Morricone για Tarantino: είναι ένας κρετίνος που αντιγράφει τους άλλους

Η νέα ταινία του Tarantino είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των φίλων και αυτών που δεν τον συμπαθούν, οι τελευταίοι παίρνουν θέσεις σαν κι αυτή που αρχικά είπαν ότι τα είπε ο Morricone, στην ουσία όμως ήταν δημιούργημα ενός Γερμανού δημοσιογράφου, το διαδίκτυο βέβαια διψάει για ανάλογες ειδήσεις και εξαίρεση δεν αποτελούν οι Έλληνες που θέλουν να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα.

Η ταινία Once Upon A Time In Hollywood είναι καλή και αυτό θα φανεί από τις διακρίσεις που θα έχουν στο μέλλον οι συντελεστές της, όμως ο 'χαβαλές' βασιλεύει στον χώρο του Ελληνικού διαδικτύου.

Το 2015, ο θρυλικός Ιταλός συνθέτης Ennio Morricone έγραψε την μουσική για το The Hateful Eight του Quentin Tarantino. Το έργο σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο Morricone έγραφε μουσική για μια ταινία Western μετά από 40 χρόνια και του χάρισε το πρώτο του βραβείο Όσκαρ. Παρ 'όλα αυτά, ο Morricone δεν έχει ιδιαίτερα ευχάριστες αναμνήσεις από το χρόνο που δούλευε με τον Tarantino, ούτε απόλαυσε την τελετή των Όσκαρ.

Σε μια συνέντευξη με το Playboy Germany (μέσω του Variety), ο Morricone επέκρινε τον Tarantino για το "απόλυτα χαοτικό" του στυλ εργασίας. "Μιλάει χωρίς σκέψη, κάνει τα πάντα την τελευταία στιγμή. Δεν έχει ιδέα, "Καλεί στο τηλέφωνο και θέλει ένα πλήρες σκορ για ταινία σε λίγες μέρες. Αυτό δεν είναι δυνατό. Μου φαίνεται ότι είναι τρελός. "(Πριν από το The Hateful Eight, ο Tarantino ζήτησε από τον Morricone να γράψει μουσική για το Inglourious Basterds, αλλά ο συνθέτης αρνήθηκε, επικαλούμενος το σύντομο χρόνο που θα είχε στην διάθεση του)

Στην συνέχεια ο Morricone κατηγόρησε τον Tarantino σαν "κρετίνο" ο οποίος "κλέβει μόνο από άλλους και φτιάχνει τις δικές του ταινίες".

"Δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο στις ταινίες του. Δεν είναι σκηνοθέτης με την έννοια που ξέρουμε », σημείωσε ο Morricone. "Είναι ένα τίποτα σε σύγκριση με τους μεγάλους του Χόλιγουντ, όπως ο John Huston, ο Alfred Hitchcock ή ο Billy Wilder. Είχαν τάξη. Ο Ταραντίνο απλώς επαναλαμβάνει σκηνές άλλων.Ο Morricone αναφέρει επίσης τις ταινίες του Tarantino σαν σκουπίδια.

Σχετικά με τα Όσκαρ, ο Μορικόνε δήλωσε ότι «υπέφερε σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι με το αεροπλάνο, όπως και στην τελετή. Αν φαινόμουν χαρούμενος, ήταν επειδή ήξερα ότι σύντομα θα έφευγα από αυτή τη βαρετή τελετή ».

Ο Morricone πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία επιθυμία να επιστρέψει στις Η.Π.Α.

Ο Tarantino δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον συνθέτη για την επόμενη ταινία του, Κάποτε στο Χόλιγουντ, αλλά μάλλον δεν θα γίνει επανένωση με τον Morricone.

Αργότερα ο Morricone διέψευσε στον Hollywood Reporter ότι ανέφερε αυτά στην συνέντευξη