Sean Penn: Το κίνημα #MeToo τείνει να διχάσει άνδρες και γυναίκες..

Sean Penn: Το κίνημα #MeToo τείνει να διχάσει άνδρες και γυναίκες..

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Σον Πεν μίλησε για τις ανησυχίες του σχετικά με το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και διατύπωσε τη θέση ότι διχάζει άντρες και γυναίκες και ότι περιστρέφεται γύρω από πάρα πολλές «σκανδαλώδεις» αποκαλύψεις.

Ο 58χρονος ηθοποιός, ο οποίος προωθεί το νέο του τηλεοπτικό δράμα «The First», εμφανίστηκε στην εκπομπή «Today» του NBC μαζί με τη συνάδελφό του, Νατάσα Μακ Έλον και η συζήτηση μετατοπίστηκε στην αύξηση του αριθμού των γυναικών που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

«Είναι ένα κίνημα που σε μεγάλο βαθμό υποστηρίχθηκε από ενός είδους αποδοχή του σκανδαλώδους» δήλωσε στην οικοδέσποινα Νάταλι Μοράλες, η οποία στη συνέχεια του ζήτησε να εξηγήσει τι εννοούσε.

Απάντησε: «Λοιπόν, δεν ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα σε πολλές από τις περιπτώσεις. Σκανδαλώδες είναι να αποκαλείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα “ κίνημα”, κάτι που στην πραγματικότητα είναι μια σειρά πολλών μεμονωμένων κατηγόρων, θυμάτων, κατηγοριών, μερικές από τις οποίες είναι αβάσιμες ».

Ο Σον Πεν συνέχισε λέγοντας ότι θεωρεί ότι οι αρνητικές συνέπειες της σειράς ιστοριών στη μετά -Γουάινστιν εποχή αναδύονται όχι μόνο στην κινηματογραφική βιομηχανία αλλά και σε πολλές άλλες πτυχές της ζωής.

«Το πνεύμα μεγάλου μέρους του κινήματος #MeToo είναι να διχάσει άνδρες και γυναίκες" είπε. Η Μοράλες διαφώνησε, λέγοντας ότι πιστεύει ότι "ενώνει τις γυναίκες"».

Αφού ανέφερε ότι γυναίκες με τις οποίες μίλησε του έχουν πει ότι πιστεύουν ότι η συζήτηση στα ΜΜΕ δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρη την εικόνα ο ηθοποιός εξακολούθησε να διατυπώνει αμφιβολίες.

Η Νατάσα Μακ Έλον είπε ότι η τηλεοπτική σειρά έχει θέμα την πρώτη αποστολή του ανθρώπου στον Άρη και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως για τους γυναικείους χαρακτήρες έμπνευση ήταν το κίνημα #Me Too, θέση με την οποία διαφώνησε ο Σον Πεν.

«Θα ήθελα τίποτε να μην επηρεάζεται από αυτό που αποκαλείται #MeToo» υπογράμμισε και χαρακτήρισε το κίνημα υπερβολικά «άσπρο-μαύρο».

«Είμαι πολύ καχύποπτος για ένα κίνημα που γίνεται συνώνυμο της αυστηρότητας και της οργής χωρίς να κάνει λεπτές διακρίσεις. Και όποτε οι άνθρωποι προσπαθούν να το συζητήσουν κάνοντας διακρίσεις, η ίδια η διάκριση πέφτει θύμα επιθέσεων» ανέφερε.