Σε δημοπρασία προσωπικά αντικείμενα του Stanley Kubrick

Σε δημοπρασία προσωπικά αντικείμενα του Stanley Kubrick

19 μετά τον θάνατο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο οίκος Aste Bolaffi ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατήσει την πιο σημαντική συλλογή από ενθύμια του θρυλικού Αμερικανού σκηνοθέτη και κινηματογραφικού παραγωγού.

Τα αντικείμενα, που προέρχονται από τη συλλογή του πρώην βοηθού του, Εμίλιο Ντ? Αλεσάντρο και της συζύγου του Ζανέτ, θα πωληθούν σε δημοπρασία στο Τορίνο, στις 27 Μαρτίου, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται η κλακέτα σκηνοθέτη που χρησιμοποίησε ο Κιούμπρικ το 1999 στα γυρίσματα της ταινίας «Eyes Wide Shut» (Μάτια Ερμητικά Κλειστά) και το τζάκετ που φορούσε ο Τζακ Νίκολσον ως Τζακ Τόρανς στην ταινία « The Shining» (Η Λάμψη) του 1980.

Άλλα κομμάτια που θα δημοπρατηθούν είναι προσωπικά αντικείμενα του Κιούμπρικ από τα πλατό, που συνέλεξε ο Ντ? Αλεσάντρο ο οποίος συνεργάστηκε για τον διάσημο σκηνοθέτη από το 1971 έως το 1999 και έγινε έμπιστος φίλος του.

Ο Εμίλιο Ντ' Αλεσάντρο άρχισε να εργάζεται για τον Κιούμπρικ ως οδηγός και δημιούργησε προσωπική σχέση μαζί του, την οποία περιέγραψε σε ένα βιβλίο.

Ο σκηνοθέτης απέτισε φόρο τιμής στον Ντ? Αλεσάντρο στο «Eyes Wide Shut», δίνοντάς του ένα ρόλο cameo και το όνομά του σε ένα μπαρ στη Νέα Υόρκη, στο οποίο βρέθηκε ο γιατρός που υποδύθηκε στην ταινία ο Τομ Κρουζ.

Πηγή: ΑΠΕ