Σαν σήμερα το 1940 έκανε πρεμιέρα ο Γούντι ο Τρυποκάρυδος

Σαν σήμερα το 1940 έκανε πρεμιέρα ο Γούντι ο Τρυποκάρυδος

Ο Γούντι ο Τρυποκάρυδος, πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες και είναι από τα μεγάλα ονόματα των κινουμένων σχεδίων. Γνώρισε νέα δόξα τη δεκαετία '50, στην τηλεοπτική εκπομπή ''The Woody Woodpecker Show''. Η κινηματογραφική πρεμιέρα του Γούντι έγινε στις 25 Νοεμβρίου 1940 στην ταινία κινουμένων σχεδίων ''Knock Knock"

Ο Γούντι είναι ένας σκανδαλιάρης ανθρωπόμορφος τρυποκάρυδος, που γεννήθηκε στα στούντιο του Γουόλτερ Λαντζ. Στον αγγλόφωνο κόσμο είναι γνωστός ως Woody Woodpecker. Δημιουργός του, ο Μπεν «Μπαγκς» Χαρνταγουέι, που είχε καθοριστική συμβολή στον σχεδιασμό του Μπαγκς Μπάνι και του Ντάφι Ντακ, όταν δούλευε στα στούντιο της Γουόρνερ. Η ιδέα ανήκε στη σύζυγο του Λαντζ, Γκρέισι.

Στα τέλη της δεκαετίας του '30 ο Γουόλτερ και η Γκρέισι αποφάσισαν να περάσουν λίγες μέρες ξενοιασιάς με το τροχόσπιτό τους στη λίμνη Σέργουντ της Καλιφόρνιας. Όμως, ένας θορυβώδης τρυποκάρυδος δεν τους άφηνε να κλείσουν μάτι τις νύχτες. Όταν έπειτα από μια ξαφνική νεροποντή το τροχόσπιτο έμπασε νερά, έμαθαν για τα καλά ότι το συμπαθέστατο πτηνό είχε κάνει κόσκινο την οροφή με τα ραμφίσματά του. Από την περιπέτειά τους αυτή γεννήθηκε μια μεγάλη μορφή των κινουμένων σχεδίων.