24 χρόνια από την πρεμιέρα του φιλμ 'Erin Brockovich' με την Julia Roberts

21 χρόνια από την πρεμιέρα του φιλμ  'Erin Brockovich' με την Julia Roberts

Στις 17 Μαρτίου του 2000 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους της Αμερικής το φιλμ του Steven Soderbergh "Erin Brockovich"... Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Έριν Μπρόκοβιτς και το δικαστικό αγώνα εναντίον της αμερικανικής εταιρίας Pacific Gas and Electric Company (PG&E). Βασίζεται σε πραγματική ιστορία και η αληθινή Έριν Μπρόκοβιτς κάνει μια εμφάνιση ως σερβιτόρα με το όνομα Τζούλια... Με τους Julia Roberts, Albert Finney, David Brisbin...

 Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ και το σενάριο έγραψε η Σουζάνα Γκραντ. Πρωταγωνιστούν οι Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ και Άαρον Έκχαρτ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Έριν Μπρόκοβιτς και το δικαστικό αγώνα εναντίον της αμερικανικής εταιρίας Pacific Gas and Electric Company (PG&E). Βασίζεται σε πραγματική ιστορία και η αληθινή Έριν Μπρόκοβιτς κάνει μια κάμεο εμφάνιση ως σερβιτόρα με το όνομα Τζούλια.

Απέσπασε κυρίως θετικά σχόλια από τους κριτικούς, με τους περισσότερους να επαινούν την ερμηνεία της Ρόμπερτς. Έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με συνολικά έσοδα 256,2 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και έλαβε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, κερδίζοντας εκείνο στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου. Η Ρόμπερτς βραβεύτηκε επίσης με Screen Actors Guild Award, BAFTA και Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου.

 

 

 

Video Url