Ωραία εμφάνιση και νίκη η ΑΕΛ

Ωραία εμφάνιση και νίκη η ΑΕΛ

Μεγάλη νίκη και βαθμολογική ανάσα για την ΑΕΛ, καθώς επικράτησε με 4-2, στη Λάρισα, του Πανιωνίου, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Η θεσσαλική ομάδα, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνιση της, νίκησε δίκαια την ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία από το 38ο λεπτό αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τσιλούλη.

Οι γηπεδούχοι πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Νούνιτς (14', 64'), Μιλοσάβλιεβιτς (53') και Μπαργκάν (58'), ενώ ο Πανιώνιος είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 18ο λεπτό με τον Μασούρα και ο Ντουρμισάι διαμόρφωσε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα της Λάρισας ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο 10' είχε δοκάρι, με τον Νούνιτς να κάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Κότνικ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε το γκολ, με τον Μπαργκάν να βγάζει την σέντρα από αριστερά και τον Νούνιτς με «καρφωτή» κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν πολύ, καθώς στο 18ο λεπτό ο Πανιώνιος ισοφάρισε. Τότε μετά το απίστευτο λάθος του Ζίζιτς, που δεν συνεννοήθηκε με τον Κρίστινσον, ο Μασούρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 38' ήρθε η κόκκινη κάρτα στον Τσιλούλη, για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Χούμπτσεφ και δικαιολογημένα έμεινε με 10 παίκτες ο Πανιώνιος. Στο 49' μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ.

Γέμισμα από δεξιά, σουτ του Μπαργκάν μέσα από την μικρή περιοχή, έδιωξε με τα πόδια ο Κότνικ. Η πίεση της ΑΕΛ συνεχίστηκε και στο 53' πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Μπαργκάν γύρισε από τα δεξιά, στο ύψος του πέναλτι και ο Μιλοσάβλιεβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τη «βοήθεια» και του δοκαριού.

Στο 57ο λεπτό νέα ατυχία για την ΑΕΛ, με το σουτ του Μπαργκάν να σταματάει στο δοκάρι του Κότνικ. Αμέσως μετά, όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά στόχο, με τον Μπαργκάν να στέλνει με δυνατό σουτ, από θέση μέσα δεξιά, τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από δύο επεμβάσεις του Κότνικ, σε σουτ των Ντέλετιτς και Νούνιτς.

Η ομάδα της Λάρισας συνέχισε να πιέζει και στο 64' ανέβασε στο 4-1 το δείκτη του σκορ. Τότε ο Ντέλετιτς βγήκε στην αντεπίθεση, τροφοδότησε τον Νούνιτς μέσα στην περιοχή και εκείνος σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς με πλασέ. Το μόνο που κατάφερε ο Πανιώνιος ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ντουρμισάι.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ζίζιτς, - Κούρντι, Πίρις, Κούρντι.
Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκοϊκοβιτς, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν (68' Πίτι), Μπαργκάν (82' Σαχίτι), Κόεφ (22' λ.τ. Ακόστα), Ντέλετιτς και Νούνιτς.
Πανιώνιος (Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκεζ, Μπανανά, Κότσιτς, Κεϊτά, Πίρις, Μασούρας, Οικονομίδης (67' Σαραμαντάς), Τσιλούλης και Ντουρμισάι.

Ο Αθανασιάδης πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά από 32 ματς πρωταθλήματος, όμως ήταν αυτό που έσωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα από μία οδυνηρή εντός έδρας ήττα, απέναντι στον ΟΦΗ.

Οι Κρήτες μέσα στους «Ζωσιμάδες» είχαν ανοίξει το σκορ με τον Ποτουρίδη στο 54΄, ο Κλάους ισοφάρισε στο 84΄ κι έτσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 για την 12η αγωνιστική της Super League.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλό και με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Στρέζου, που όμως δεν εκμεταλλεύθηκε.

Ο Αθανασιάδης στο 7', ο Αποστολόπουλος στο 17', πάλι ο Αθανασιάδης στο 18' και ο Τζημόπουλος στο 27' πλησίασαν το γκολ, αλλά δεν το πέτυχαν. Από την δική του μεριά ο ΟΦΗ, ενδιαφερόταν κυρίως να μην δεχθεί γκολ, όμως είχε και αυτός τις καλές στιγμές μέσα στο γήπεδο, με κορυφία το σουτ του Πλατέλλα στο 19', που υποχρέωσε τον Βελλίδη σε δύσκολη επέμβαση. Έτσι παρέμεινε το 0-0.

Λίγο μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου, μία λάθος υπόδειξη του διαιτητή, έβαλε τους «φιλοξενούμενους» σε θέση οδηγού. Ο Βελλίδης κύλησε εκτός περιοχής, όμως κατάφερε να κρατήσει την μπάλα μέσα.

Ο Λάμπρου θεώρησε ότι βγήκε και η μπάλα, έδωσε φάουλ πάνω στην γραμμή και ο Ποτουρίδης άνοιξε το σκορ στο 54΄. Ήταν το «παρθνενικό» του γκολ στην Super League, μετά από 100 και πλέον συμμετοχές.

Αναγκαστικά ο Πετράκης πέρασε στο ματς τον Κρίζμαν, ο ΠΑΣ πίεσε και είδε τις προσπάθειές του να δικαιώνονται στο 84΄, όταν ο Παμλίδης γύρισε με κεφαλιά την μπάλα προς την καρδιά της περιοχής και ο Αθανασιάδης με γυριστό έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά για την ανατροπή, όμως το 1-1 παρέμεινε, αφήνοντας τον ΟΦΗ για πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη (τελευταία ήταν το 1-0 επί του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Λάμπρου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζημόπουλος, Βελλίδης, Λίλα - Δεληγιαννίδης, Στρέζος, Παπάζογλου
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Αθανασιάδης, Γιάκος (67' Μυστακίδης), Παμλίδης, Μπουκουβάλας, Ξυδάς (60' Κρίζμαν).
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Βουό, Πλατέλλας (92΄ Κοιλιάρας), Κυριακίδης, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Σάσι (69' Μιχόγεβιτς), Μεγιάδον (83΄ Παπαστεριανός), Κοροβέσης, Ποτουρίδης.

Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να νικήσει στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης (1-1), για την 12η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση των αντιπάλων τους, ειδικά στο Β' ημίχρονο, και πήραν (μόλις) το δεύτερο βαθμό τους τη φετινή σεζόν, στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο τους. Ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό με τον Τριάδη και ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 39' με τον Κωτσόπουλο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κόντρα στον Ατρόμητο που ξεκίνησε μουδιασμένα και έδωσε χώρο στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Τεννέ ευτύχησε μάλιστα να προηγηθεί στο σκορ στο 26ο λεπτό, όταν μακρινό σουτ του Τριάδη, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Χατζηισαΐα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μέγερι.

Το γκολ αυτό αφύπνισε τους παίκτες του Ατρόμητου και στο 35' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Τότε ο Μπρούνο πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χουάντερσον κατάφερε ν' απομακρύνει και στη συνέχεια ο Λούκιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 39'. Τότε ο Μπρούνο μπήκε στην περιοχή, μετά από ασίστ του Γιαννούλη, σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, αλλά πήρε το «ριμπάουντ» ο Κωτσόπουλος, ο οποίος με το γόνατο του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, πάλι ο Απόλλωνας ξεκίνησε πιο δυνατά και είχε δύο καλά σουτ στα πρώτα λεπτά. Πρώτα με τον Ακόστα στο 55' και τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Μπετινέλι, το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Μέγερι σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Το ματς στη συνέχεια πέρασε στον έλεγχο του Ατρόμητου, ο οποίος πίεσε την αντίπαλη άμυνα, ψάχνοντας το γκολ της νίκης, αλλά η άμυνα του Απόλλωνα άντεξε και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο διαιτητής του αγώνα, Γεώργιος Κομίνης, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Γκίνο, Ελ-Χέλβε, Οριουέλα, Κοντοέ - Μάντσον, Μούγιακιτς, Μπρούνο, Σάκιτς.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Χουάντερσον, Κοντοές, Λούκιτς, Τζανετόπουλος (54' Ναδάλες), Οριουέλα, Κονέ, Γκίνο, Ακόστα, Μπεντινέλι (89' Βαφέας), Τριάδης (73' Ντεφεντερίκο), Ελ-Χέλβε.

Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγερι, Κιβρακίδης (46' Μανούσος), Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Σάκιτς, Μπρούνο, Μάντσον (74' Βασιλακάκης), Ούμπιδες, Γιαννούλης, Κωτσόπουλος (63' Μούγιακιτς), Κουλούρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ