Έχασε ο Ολυμπιακός αλλά ελπίζει

Έχασε ο Ολυμπιακός αλλά ελπίζει

Ο Ολυμπιακός αν και στάθηκε πολύ καλά στη Σεβίλλη, γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μπέτις, για την 5η αγωνιστική του Europa league. Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ευκαιρίες να βάλουν γκολ και να πάρουν ακόμη και το βαθμό στην Ισπανία. Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι και χαμένο πέναλτι με τον Σέρχιο Λεόν, ενώ το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Κανάλες στο 39'. Με αυτή τη νίκη η Μπέτις πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά απέναντι στη Μίλαν στις 13 Δεκεμβρίου στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Σισέ στο 17' ανέτρεψε τον Μαντία και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Στην εκτέλεση ανέλαβε ο Σέρχιο Λεόν, ο οποίος νικήθηκε από τον Σα και στη συνέχεια αφού πήρε το «ριμπάουντ» δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μιας κι έδιωξε ο πορτιέρο του Ολυμπιακού.

Στο 29' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Μπουχαλάκη, μετά από σέντρα του Τσιμίκα πέρασε ελάχιστα άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κανάλες με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά το σουτ του Φορτούνη έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Μαντί κι ενώ ο Ρόμπλες ήταν εξουδετερωμένος.
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά στο 59' το σουτ του Σανάμπρια σταμάτησε στο δοκάρι.
Στο 90' ο Σα έκανε διπλή απόκρουση και κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό, όντας ο καλύτερος των «ερυθρόλευκων». Στο 93' οι Πειραιώτες έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά η κεφαλιά του Σισέ πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα και η Μπέτις πανηγύρισε τη νίκη - πρόκριση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)
Κάρτες: Μπάρτρα, Μαντί, Κανάλες - Σισέ, Μπουχαλάκης, Ναουέλ, Ελαμπντελαουί

Μπέτις (Σετιέν): Ρόμπλες, Μπάρτρα (74' Γκαρθία), Κανάλες, Σέρχιο Λεόν (64' Ινούι), Σανάμπρια, Τέγιο (83' Μπαραγιάν), Σίντνεϊ, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζούνιορ Φίρπο, Λο Τσέλσο και Μαντί.
Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Ζοζέ Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (82' Νάτχο), Μπουχαλάκης (58' Γκερέρο), Καμαρά, Ποντένσε, Ναουέλ (72' Βρουσάι), Φορτούνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ