Βρετανικός Τύπος: Συμφωνία για το Brexit από Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ

Βρετανικός Τύπος: Συμφωνία για το Brexit από Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ

Μετά τις έντονες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών, οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι διαπραγματεύτες στις Βρυξέλλες κατέληξαν σε συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε «τεχνικό επίπεδο», αναφέρει πολιτική συντάκτρια του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινοποίηση της Λάουρα Κούενσμπεργκ στο Twitter, το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι θα συγκληθεί εκτάκτως άυριο, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις της διαπραγμάτευσης για το διαζύγιο Βρετανίας - ΕΕ.

Από την πλευρά της, η βρετανική εφημερίδα The Sun αναφέρει ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα έχει αύριο κατ' ιδίαν συναντήσεις με όλα τα μέλη του υπουργικού της συμβουλίου.

Επιπλεόν, όπως αναφέρει το ιρλανδικό ειδησεογραφικό δίκτυο RTE, οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές συμφώνησαν σε ένα κείμενο που περιλαμβάνει λύση για το τελευταίο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης για το Brexit, το ζήτημα των συνόρων της Ιρλανδίας με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: Καθημερινή