Καλιφόρνια: Πραγματική κόλαση, 42 οι νεκροί, 250.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Καλιφόρνια: Πραγματική κόλαση, 42 οι νεκροί, 250.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα τα πτώματα τουλάχιστον 42 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην αποκαλούμενη Camp Fire, στη βόρεια Καλιφόρνια, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για την πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας αυτής, ανακοίνωσε ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, ο Κόρι Χόνι.

«Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί τα λείψανα 13 νέων θυμάτων, κάτι που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 42. Αν έχω καταλάβει σωστά, πρόκειται για την πιο πολύνεκρη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας», είπε ο σερίφης Χόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Με τη δήλωση αυτή, ο Χόνι διόρθωσε την προηγούμενη εκτίμησή του κατά την οποία η πυρκαγιά Καμπ είναι η φονικότερη στην ιστορία ολόκληρων των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη δασική πυρκαγιά θεωρείται επίσης η πιο καταστροφική στην ιστορία της Πολιτείας, αφού απανθράκωσε πάνω από 7.100 σπίτια και άλλα κτίρια, ανάμεσά τους ένα νοσοκομείο, αφότου εκδηλώθηκε, την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

california w thumb large 1

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια και διαφόρων επωνύμων στις ΗΠΑ που βρίσκονται παραλιακά στη Νότια Καλιφόρνια, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας που πλήττει εδώ και μέρες την περιοχή. Σύμφωνα με το Associated Press, οι ίδιοι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στους πυροσβέστες που έχουν ριχτεί στη μάχη για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς, ενώ στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης και σύμπνοιας στους συμπολίτες τους που «χτυπήθηκαν» από τη φωτιά.

«Επέστρεψα στο σπίτι μου στο Μαλιμπού μετά την εντολή για την εκκένωση της περιοχής. Σπαράζει η καρδιά μου με αυτό που συμβαίνει σε όλη την Καλιφόρνια. Πηγή έμπνευσης περισσότερο από ποτέ το κουράγιο, το πνεύμα και η αυτοθυσία των πυροσβεστών. Σας ευχαριστώ», γράφει ο Σκωτσέζος ηθοποιός, Τζέραλντ Μπάτλερ, γνωστός στο ελληνικό κοινό για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που έχει παίξει σε ταινίες, όπως οι «300» και «Υ.Γ. Σ'αγαπώ». Το μήνυμά του συνοδεύει φωτογραφία με τον ίδιο και τα αποκαίδια του σπιτιού του.

View image on Twitter
View image on Twitter

@GerardButler

Returned to my house in Malibu after evacuating. Heartbreaking time across California. Inspired as ever by the courage, spirit and sacrifice of firefighters. Thank you @LAFD. If you can, support these brave men and women at https://SupportLAFD.org.

8:36 PM - Nov 11, 2018

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η τραγουδίστρια Μάιλι Σάιρους δηλώνει συγκλονισμένη από την πυρκαγιά, ενώ επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι το σπίτι της επλήγη από την καταστροφική φωτιά, η ίδια δηλώνει τυχερή καθώς εκείνη, οι αγαπημένοι της και τα κατοικίδια της είναι σώοι και ασφαλείς.

@MileyCyrus

Completely devestated by the fires affecting my community. I am one of the lucky ones. My animals and LOVE OF MY LIFE made it out safely & that’s all that matters right now. My house no longer stands but the memories shared with family & friends stand strong. I am grateful for

8:07 AM - Nov 12, 2018

Ανάμεσα στους επωνύμους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους είναι οι Lady Gaga, Τζέσικα Σίμπσον, Ορλάντο Μπλουμ, Ράιαν Γουίλσον, Κιμ Καρντάσιαν, Αλίσα Μιλάνο και η σχεδιάστρια μόδας, Ντόνα Κάραν. Μερικοί εξ' αυτών έχουν ενημερωθεί ότι οι οικίες τους είναι προς το παρόν ασφαλείς και αναμένουν το πότε και αν θα μπορέσουν να επιστρέψουν.

Ανάρτηση της Lady Gaga στο instagram, όπου ενημερώνει τους φανς της ότι εγκαταλείπει το σπίτι της στο Μαλιμπού, ενώ προσεύχεται για την ασφάλεια ολόκληρης της Καλιφόρνια.

gaga_34w

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS